To izdaja žensko, ki redno okuša orgazme

Obstaja malenkost, ki že na prvi pogled izdaja, da je ženska redno deležna orgazmov.

11.8.2021 ob 5:00 | Foto: Artem Peretiatko/Gettyimages | Avtor: M. FL.

To izdaja žensko, ki redno okuša orgazme

Kreme, losjoni in serumi niso edini pripomočki, ki zagotavljajo mehko, negovano ter mladostno kožo. Veliko k temu pripomorejo tudi pravilna prehrana, dovolj spanca, manj stresa, zadostna hidratacija ter, kot dokazujejo zadnje raziskave, redno doseganje vrhuncev.

Ena od njih je vključevala 40 odraslih žensk, na podlagi rezultatov pa so izvajalci zaključili, da obstaja tesna povezava med hormoni, ki se sproščajo med spolnim viškom in videzom ter zdravjem kože.

Dermatologinje Ave Shamban to ne preseneča. Prepričana je, da je glavni razlog za pozitiven učinek orgazma na kožo v pospešenem krvnem pretoku med vrhuncem:

"Ko se približujemo orgazmu, srčni utrip znatno naraste, z njim se pospeši krvni pretok, kar pomeni, da vsaka celica telesa dobi več kisika in drugih hranljivih snovi, ki med drugim pripomorejo k obnavljanju in zaščiti kože."

Orgazem sprošča in preprečuje mozolje

Ob boljšem krvnem pretoku po vsem telesu, se med orgazmom pospeši tudi tvorjenje hormona sreče oksitocina, hkrati se zniža raven hormona kortizola.

 

"Kortizol je stresni hormon, ki je tesno povezan z nastankom aken ter drugih vnetnih težav na koži in lahko med drugim poslabša težave z luskavico ali ekcemi," je še povedala dermatologinja ter nanizala še en pozitiven učinek orgazma na polt:

"Spolni vrhunec zagotavlja dober spanec, vsi pa vemo, da je ta nepogrešljiv za lepo kožo in za zdravje celega telesa."

Estrogen igra pomembno vlogo

Ob vsem tem Shambanova izpostavlja še en dejavnik, in sicer hormon estrogen: "Manj znano je, da velika količina estrogena v organizmu zagotavlja bolj elastično kožo, saj je povezana z ravnjo kolagena v koži."

Vse to pomeni, da orgazem ne samo, da sprošča, temveč zagotavlja tudi mladosten videz.

Kako pogosto je pogosto?

Težko je določiti smernice, ki bi odgovarjale vsem, a z vidika lepe in mladostne kože bi bilo dobro orgazme doživljati enkrat na teden ali pogosteje.

In še tolažba za samske: z vidika učnkov na kožo, način doseganja vrhunca ne igra nobene vloge. Kar pomeni, da ima samozadovoljevanje povsem enak učinek, kot seks v dvoje.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Najboljši načini, s katerimi lahko moški ženskam pomagajo do orgazma

Morda vas zanima tudi: 8 seksi vprašanj, ki jih moški ne upajo zastaviti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)