Spolnost žensk: Trije obvezni pripomočki za dober seks

Kvaliteta spolnega življenja žensk se znatno dvigne s tremi malenkostmi.

24.10.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Spolnost žensk: Trije obvezni pripomočki za dober seks

Spolno zadovoljstvo ni nekaj, kar bi smeli spregledati. Je namreč pomemben dejavnik, ki vpliva na kvaliteto življenja slehernika in je tudi osnovna človekova pravica, so zaključili strokovnjaki, ki so na Svetovnem kongresu spolnega zdravja osnovali Deklaracijo o seksualnem užitku, navaja Psychology Today.

V njej so spolno zadovoljstvo definirali kot fizično ali/in psihično zadovoljstvo, ki izhaja iz skupnih ali samostojnih erotičnih izkušenj ter dejanj, ki vključujejo misli, fantazije in občutke.

V omenjeni deklaraciji so se poglobili v različne plati seksualnega življenja, med drugim ženskim užitkom.

Pri tem so navedli rezultate ene od raziskav, ki se je osredotočila na moške in ženske orgazme ter opozorili, da le 39 odstotkov pripadnic nežnejšega spola med spolnim odnosom vedno ali praviloma doživi orgazem. Pri moških je ta odstotek mnogo višji in znaša 91.

V študiji so natančno navedeni vzroki za omenjena odstopanja. Med drugim do njih prihaja zaradi kulturnega poveličevanja penetracije, ki je najverjetnejša pot do moškega vrhunca in zanemarjanja klitoralne stimulacije, ki predstavlja najlažjo pot do ženskega orgazma.

Ob tem so strokovnjaki izpostavili tri obvezne sestavine seksa, ki ženskam najbolj pomagajo do spolnega viška. S partnerjem ali brez njega.

Masturbacija

Po desetletjih proučevanja metod, ki pripadnicam nežnejšega spola pomagajo do spolnega viška, se je samozadovoljevanje izkazalo za najučinkovitejši način.

Spolni terapevti ženske pogosto usmerjajo k temu dejanju in jim zadajajo nalogo, naj se samozadovoljujejo. Pri tem jim priporočajo postopno grajenje vzburjenja, jim svetujejo kaj početi pred samozadovoljevanjem, priporočajo opazovanje svojih genitalij, genitalij drugih žensk ter počasno spoznavanje različnih oblik stimulaciji s prsti, igračkami, uporabo lubrikantov in iskanje načinov, ki v končni fazi pripeljejo do užitka.

 

Uporaba vibratorja

Erotične igračke že dolgo niso več tabu tema in vibratorji različnih oblik ter velikosti dandanes osrečujejo številne pripadnice nežnejšega spola. Mnoge od njih celo priznavajo, da jim stimulacija z njimi predstavlja edino pot do vrhunca, saj se njihov klitoris fantastično odziva na vibracije.

Tudi omenjena študija je pokazala, da ženske, ki uporabljajo vibrator, lažje in pogosteje doživljajo vrhunce tudi, kadar jim družbo v postelji dela partner.

Komunikacija

Samozadovoljevanje z ali brez vibratorja je v domeni posameznice. A vse, kar ona med solo seansami o svojem telesu spozna, mora predočiti partnerju in si tako tlakovati pot do vrhunca z njim.

Tu v ospredje stopi tretja nepogrešljiva sestavina ženske spolnosti: komunikacija. Kajti nedvomno je, da je dobra spolna komunikacija tesno povezana s telesnim užitkom.

Zato je treba na primeren način ter brez zadrege in sramu ubesediti ali drugače pokazati, kateri so sprijemi, ki pripeljejo do pričakovanega rezultata.

Nihče, še tako dober ljubimec ne zna brati misli in prepoznavati želje ter potrebe ljubimke. Mnoge dame sicer priznavajo, da jim je neprijetno pripovedovati o tem, kaj jih pripelje do vrelišča, moški na drugi strani zagotavljajo, da so veseli iskrenega pogovora o spolnosti in tudi natančnih navodil.

Skratka, povejte dragemu, kaj imate radi in česa si želite. In si spolno zadovoljstvo privoščite tudi, kadar ste sami. Kajti življenje je prekratko, da v njem ne bi uživali.

Preberite še: To ženskam za boljše spolno življenje priporoča znana terapevtka

Morda vas zanima tudi: Moški in orgazem: Igrajo pogosteje, kot bi pričakovali


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)