Spolnost: najboljše tehnike za stimulacijo bradavičk

Bradavičke niso tam samo zato, ker so videti tako seksi pod oprijeto majico, ta pogosto spregledana erogena cona lahko še kako oplemeniti vroče dogajanje.

22.10.2018 ob 9:38

seksi_spodje_perilo.jpg

Prepletene z nešteto živčnimi končiči so izjemno občutljive na dotike. Med vzburjenjem se v njih poveča pretok krvi, tedaj nabreknejo. Pri nekaterih pripadnicah nežnejšega spola so prsne bradavice občutljivejše, kot pri drugih, obstajajo celo ženske, ki lahko orgazem doživijo zgolj z njihovo stimulacijo.

Da bi ugotovili, v katero skupino sodite sami, se počasi spoznavajte z njihovimi odzivi na dražljaje. Seksologinja Jess Wilde pa za Cosmopolitan niza nekaj idej, kako z njimi še izboljšati spolno izkušnjo. 

Spoznajte svoji bradavički

Tako, kot na svetu ni dveh enakih prstnih odtisov in snežink, tako ni dveh enakih bradavičk. "Areola, temnejša koža okoli bradavice, je prav tako, kot sam izbočeni del, zelo občutljiva, najobčutljivejš predel pa je praviloma zgornja četrtina bradavičke in areole. Za lažjo predstavo: to je kot, ki ga na uri orisujeta kazalca, kadar ta kaže deset do dveh," pojasnjuje poznavalka in dodaja, da velikost bradavičk ne vpliva na njihovo občutljivost. Ker pa, kot rečeno, ni dveh enakih, sami spoznajte, kje sta vaši najbolj občutljivi in kakšni dražljaji levi ter desni najbolj odgovarjajo.

Pihanje, poljubljanje, lizanje

To so tri tehnike, s pomočjo katerih je mogoče počasi začeti s stimulacijo te erogene cone in odkrivati njeno občutljivost. "Spodbudite dragega, naj v vaši bradavički piha toplo sapo, ali naj to pred stimulacijo shladi tako, da v usta položi ledeno kocko. Vanju lahko piha z večje ali manjše oddaljenosti, naj začne tako, da dah usmeri v sam vrh in počasi razvaja vso površino. Nato naj bradavičko vzame v usta, kot med francoskim poljubom. Naj se po njej sprehaja z jezikom in eno za drugo razvaja s krožnimi ter ravnimi gibi. Nešteto je možnosti, poskrbite pa, da bo pozornost namenil obema dojkama," nekaj idej niza Wildova.

Sesanje

"Naj z ustnicami objame bradavičko in jo z ritmičnimi, močnejšimi in nežnimi gibi sesa," predlaga Jess. "Naj kombinira sesanje in lizanje in tako prebuja občutke, ki jih prej niste poznali."

Grizljanje

Ta tehnika ni ravno za vse. Če sta vaši bradavički izjemno občutljivi, ne bo dosegla pravega namena. Če pa vam je všeč močnejša stimulacija, lahko meje znanega širita tudi tako, da ju od grizlja. Sprva nežno in počasi ter vse močneje, dokler vam to prinaša pozitivne občutke.

Stiskanje

Najboljši način za stiskanje bradavičk je tisti, pri katerem on s kazalcem in palcem objame občutljiv del telesa ter pristisk počasi stopnjuje. "Tudi tu sprva velja previdnost, naj ne preseže meje ugodja, učinkovita pa je ta tehnika v kombinaciji z lizanjem in sesanjem," je povedala seksologinja.

Spoznajte ščipalke za bradavičke

Spolne igračke, ki so namenjene stimulaciji bradavičk, so prav tako dobrodošla začimba seksa. Obstajajo običajne in takšne ščipalke, ki ob stisku vibrirajo ter še nadgradijo erotični naboj.

"Dobrodošle so pri seksu v dvoje in solo akciji, vendar pozor: če sta vaši bradavički občutljivi in če vam kombinacija užitka ter bolečine ni pisana na kožo, raje ostanite pri razvajanju brez tega pripomočka. Za vse ostale pa velja: lahko zagotovi izjemne občutke ter s tem boljšo spolno izkušnjo," opozarja Wildova.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)