Skrivnostni veliki O razkrinkan

Ženske, ki redno doživljajo orgazme, razkrivajo od česa so ti odvisni.

28.2.2017 ob 3:05

zenska_shutterstock_112460804.jpg

Po pisanju britanskega portala The Independent, naj bi heterseksualne ženske doživljaje najmanj vrhuncev, v primerjavi z drugimi demografskimi skupinami.

Raziskovalci treh ameriških univerz so v velikem poizvedovanju, kjer je sodelovalo 52 tisoč Američanov obeh spolov in vseh spolnih orientacij, ugotavljali, kako pogosto doživljajo orgazme. Dognali so, da 95 odstotkov moških redno doživi vrhunec med ljubljenem s svojo partnerico, na drugem mestu so homoseksualni moški, 89 jih redno doživi orgazem, na tretjem, za en odstotek manj, pa so biseksualni moški.

PREBERITE še // Manj znane, a izjemne koristi porednega seksa

Ženske vseh spolnih orientacij so se znašle na nižjih mestih oziroma redkeje doživljajo orgazme. A kar 86 homoseksualnih žensk je zatrdilo, da večinoma ali vedno doživi vrhunec v intimi s partnerico, na drugem mestu so biseksualno usmerjene, na tretjem mestu pa heteroseksualne ženske. 65 odstotkov je takšnih, ki pravi, da redno doživijo veliki O, ko se ljubijo s partnerjem.

zenska_shutterstock_112460792.jpg

Raziskovalci so zaključili, da do razlik med skupinami prihaja zaradi družbeno kulturnih in evolucijskih faktorjev, piše Jutarnji list. Hkrati pa so v študiji razkrili, s čim si ženske, ki redno doživljajo orgazme, pomagajo.

- Več oralnega zadovoljevanja
- Daljši seks
- Več zadovoljstva v zvezi
- Izražajo svoje želje v postelji
- Pohvalijo partnerja za stvari, ki jih počne v postelji
- Vzpodbujanje strasti preko sporočil
- Seksi spodnje perilo
- Preizkušanje novih položajev
- Analna stimulacija
- Izražanje ljubezni med seksom

Avtorji pa so še poudarili, da bi glede na to, da homoseksualne ženske pogosteje doživljajo orgazme, enak odstotek lahko dosegle tudi heteroseksualne ženske, če bi same in pa seveda tudi njihovi moški bolje poznali žensko anatomijo.

PREBERITE še // Pet poz, s katerimi ovirate pot do orgazma

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)