Skrivnosti parov, ki ostanejo skupaj za vedno

Med drugim vedo, da razmerje še zdaleč ne prinaša le zabave, pač pa tudi obveznosti.

2.5.2015 ob 1:00

shutterstock_134640329.jpg

Popolna zveza ne obstaja, tako kot tudi ne popolni partnerji. A vendar nekaterim uspe v izpolnjujočem razmerju ostati vse življenje. In tu so njihove skrivnosti ki odkrivajo, kako jim to uspe.

Ne pozabijo drug drugega povprašati, kakšen dan so preživeli. Rutinska, a zato nič manj pomembna gesta. Če vas zanima, kakšen dan je preživel vaš dragi, to pomeni, da vam je zanj in za njegove občutke mar.

Prepiri so pač prepiri, ne pa razlogi za razhod. Pari, ki znajo spore reševati na konstruktiven način, zgradijo trdno vez. Seveda pa jim ob neskladju idej in prepričanj niti na misel ne pride, da bi grozili z razhodom.

Razumejo, da razmerje pomeni tudi obveznosti. Vestno jih izpolnjujejo ter ne pričakujejo, da bodo v razmerju zgolj uživali in se zabavali.

Zavedajo se pomena drobnih presenečenj. Zato se spomnijo na poti domov kupiti njegovo priljubljeno slaščico ali njeno najljubše cvetje. Tako pokažejo, da drug na drugega mislijo vedno.

Ne vztrajajo pri druženju z ljudmi, s katerimi se ne razumejo. Res imata nekaj skupnih prijateljev, a tudi takšne, s katerimi se on oziroma ona ne razume. In nič ni narobe, če se z njimi družita vsak po svoje.

Vedno si drug za drugega vzameta čas. Zavedajo se, da je življenje kratko in zato kar največ časa skušajo preživeti skupaj.

shutterstock_235805317.jpg

Spoštujejo družino partnerja. In se do nje obnašajo kot do lastne družine, jim namenjajo pozornost ter jo spoštujejo, kot spoštujejo svoje starše.

So točni. Cenijo čas drug drugega in ne zamujajo. Presenetljivo veliko sporov se začne prav zaradi netočnosti enega od partnerjev.

So spontani. Radost v razmerju ohranjajo s spontanostjo. Če jim nekaj pokvari načrte, hitro nasnujejo nove in znajo uživati s polnimi pljuči. Pa naj bo v sprehodu, ob obisku kina ali ob večerji v priljubljeni restavraciji. Drobne radosti so njihova najbolj pomembna začimba.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)