Šest vročih poz za seks med menstruacijo

Povečajo užitek in zmanjšajo nered.

23.2.2018 ob 2:10

poze_micna.jpg

V tistem delu meseca je tvoj libido kot podivjan, a vseeno misel na to, da bi ga potešila, zate ni najbolj prijetna. Razlogov je več, en od njih so posledice, ki jih samo dejanje lahko pusti na rjuhah. Ali celo na kavču. Na srečo obstajajo položaji, v katerih se vendarle lahko predajata telesni ljubezni. Z maksimalno užitka in minimalno nereda. 

Misijonarski

Najbrž ga ni treba posebej predstavljati in na srečo sodi med poze, ki so kot dobrodošle med menstruacijo. Ne samo zato, ker je v njej dokaj verjetno, da bodo rjuhe ostale čiste, temveč tudi, ker tedaj, ko ležiš na hrbtu, z razkoračenimi nogami in rahlo pokrčenimi koleni, lahko s svojimi rokami nadzoruješ njegovo gibanje in intenziteto pritiska, ter se tako izogneš izdatnemu pritisku na maternico in s tem neljubim krčem. Pod sebe le položi brisačo. Saj veš, za vsak slučaj. Lažje jo bo oprati, kot vso posteljnino, je prepričana psihologinja in spolna terapevtka Antonia Hall.

Žlička

Ta brezčasna poza je še ena, ki je kot nalašč za dneve, ko so posledice seksa lahko manj prijetne. "Omogoča plitvo in hitro penetracijo, prav tako je pritisk na maternico v njej blag, tveganje za krče in bolečine zato manjše," meni strokovnjak za zdravje in dobro počutje Caleb Blacke in dodaja: "Hkrati gre za zelo intimno pozo, v kateri sta telesi tesno skupaj in omogoča ljubkovanje vratu, ušes, dojk, bradavičk, madeži, ki so v bolj divjih položajih pogostejši, pa so v žlički zagotovo manj verjetni."

Na robu postelje

"Praktičen spolni položaj, saj je tveganje za nered med njim minimalno, hkrati omogoča stimulacijo klitorisa in globoko penetracijo. Seveda za tiste, ki jih ta tudi v tistih dneh ne moti," pojasnjuje Blacke. Ti ležiš s hrbtom na postelji, tvoja zadnjica je na samem robu, on zadeve opravlja stoje. Medtem svoje roke položiš na njegov pas, ter tako lahko do določene mere nadzoruješ hitrost, pritisk in globino penetracije.

Jahač

Odlična poza. Ti ležiš na trebuhu, nogi imaš tesno skupaj, on sede nate in si te vzame od zadaj. "V tem položaju je velika možnost za stimulacijo G točke brez pretiranega napora," pojasnjuje Backe in dodaja, da je to njemu osebno najljubša poza, saj je preprosta in ob enem obema pričara velike užitke.

Obrnjena kavbojka

Še en, za oba priporočljiv položaj. Prednosti je več: madeži na rjuhi so izvzeti ali je možnost zanje res minimalna. "Hkrati imaš ti vse niti v rokah. Tako glede hitrosti, kota, kot globine penetracije. Za tiste bolj sramežljive bi sprva predlagal žličko, ko se opogumita, pa nadaljujta v obrnjeni kavbojki," priporoča Backe.

Seks pod prho

"Seks stoje pod toplo (ne vročo) vodo sprošča mišice, blaži krče in pripomore do orgazmov. In še nekaj: glede tega, kje bodo vidne posledice, se vama res ne bo treba obremenjevati. Voda jih bo sproti spirala v odtok," je prepričana Hallova ter zato seks pod prho umešča na seznam najboljših spolnih poz v tistem delu meseca.

Avtorica: M. FL., povzeto po Pop Sugar
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)