Abstinenca v postelji vpliva tudi na menstruacijo

Pomankanje spolnih odnosov ima na telo določene vplive.

6.7.2016 ob 12:50

obraz_shutterstock_262951100.jpg

Seks je dober tako za telesno kot za duševno zdravje. Izboljšuje spanec, krepi odpornost, pospešuje porabo kalorij in krepi samozavest. Tako kot spolnost prinaša pozitivne posledice, ima pomanjkanje telesne ljubezni negativne.

Poglejte si pet najbolj očitnih.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Težje do orgazma

Skoraj zagotovo boste, ko se boste po abstinenci vrnili na stara pota, težje doživeli orgazem. V največji meri bosta za to krivi trema in nesproščenosti po daljšem premoru. A z malce prakse bo kmalu vse po starem.

Spremembe v menstrualnem ciklusu

Če se boste odpovedali čisto vsem oblikam seksa, tudi masturbaciji, bodo krči ob menstruaciji kaj lahko postali izrazitejši. Orgazmi namreč blažijo bolečino in napetost, zato je povsem jasno, kaj se zgodi kadar teh ni.

Občutek suhosti

Daljša odsotnost spolnih radosti zavira delovanje sluznice, posledično se bo nožnica tedaj, ko se jim boste znova predali, težje navlažila. Zdravilo za to tegobo je daljša in intenzivnejša predigra.

Občutek, da ne deluje dobro

Vagina je mišica. Če je ne uporabljate, slabi, z več vaje pa je krepka ter lahko zagotavlja izrazitejše občutke.

Drugačen odziv telesa

Če se za daljši čas vzdržite vseh oblik spolnosti, se bo vaše ob novi priložnosti na dražljaje nedvomno odzivalo drugače, kot ste bili navajeni. Seveda to ne pomeni, da je z vami kaj narobe. Le nikar se ne ustrašite se in sprejmite odziv telesa, mu prisluhnite, se ravnajte v skladu z njimi ter uživajte.

Avtorica: M. F.
Foto: Shuttersock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)