Šest opozoril telesa, da ni pravi za vas (ne ignorirajte jih)

Pri izbiri partnerja poslušajte tudi svoje telo.

2.11.2022 ob 8:22 | Foto: Unsplash | Avtor: M. FL.

Šest opozoril telesa, da ni pravi za vas (ne ignorirajte jih)

Telo ne prepoznava le fizičnih dražljajev, temveč tudi mentalna stanja. Zato se na bližino druge osebe odzove in z določenimi znaki sporoča, da z vidika intimne zveze morda ni prava izbira.

Kateri pa so telesni znaki, ki zgovorno pričajo o tem, da nekdo, ki je vam je ogrel srce, vendarle ni pravi? Nekaj povsem jasnih izpostavlja portal Sensa.rs.

Obraz le redko preleti nasmeh

Tedaj, ko ste z njim v družbi, ste resnobni in zadržani, tudi, kadar ste sami, se ob misli na izbranca na ustnice redko nariše nasmeh.

To dokazuje le na nekaj: ne glede na to, kako močno skušate sebe prepričati v nasprotno, ob njem niste srečni in ne sproščeni, saj odnos z njim v vas ne prebuja radosti.

Izgubili ste samospoštovanje

Prava ljubezen prebuja pozitivna čustva in pravi izvoljenec zna dvigniti samozavest ter samospoštovanje.

Če ob vašem dvomite vase, v svoja dejanja, videz in besede, se vselej obremenjujete s tem, ali ste nekaj storili prav ali ne, vas je strah njegove kritike, zaradi vsega tega pa vaša vera vase in samospoštovanje občutno padata je nekaj jasno: žal ste srce podarili napačnemu.

Občutek imate, da ste čustveno in psihično izčrpani

Pomislite, kako naj bi se obnašala zaljubljena oseba: občutek bi morala imeti, da zanjo ni ovir in da energija v njej kar vre.

Če ste vi zaradi zveze preobremenjeni, se v njej pretirano obremenjujete z nepomembnimi malenkostmi in zato velikokrat ne morete spati ter ste vselej izčrpani, čustveno in mentalno, si boste morali priznati, da tokratnega partnerja niste posrečeno izbrali.

Zanemarjate svoje potrebe

Ne glede na to, ali ste v zvezi ali samski, vedno bi morali na prvo mesto postaviti svoje potrebe, v nobenem primeru pa teh ne bi smeli zanemarjati in jih ignorirati.

Če to počnete zato, da dragega ne bi užalili, da bi mu ugajali ali zato, ker on celo to od vas zahteva, je skrajni čas, da potegnete črto pod odnosom, ki za vas osebno ne prinaša nič dobrega.

Izgubili ste interes za stvari, ki ste jih pred zvezo z veseljem počeli

Dva v srečni zvezi kljub temu, da veliko časa preživljata skupaj, vedno najdeta tudi trenutke, v katerih se lahko posvetila stvarem, ki ju veselijo kot posameznika.

Pa naj bo to ukvarjanje s hobiji ali druženje z ljudmi. Če vam v razmerju to ni dano, zveza žal ni zdrava in vam kot osebi, ki se je priljubljenim dejavnostim primorana odpovedati, zanje nima volje in energije ali se jim odreka zaradi ljubega hišnega miru, ne prinaša nič dobrega.

Slabo spite

Razlogov za slab spanec je več, en od njih je neposrečena izbira partnerja. Pogoji za dober spanec so sproščenost, umirjenost, brez neskončne množice težav, za katere je lahko kriv tudi življenjski sopotnik.

V kolikor ob njem ne spite dobro, se vprašajte, če ste res s pravim izbrancem.

Če se vaša duša in telo ob njem ne moreta sprostiti, se odgovor glasi: niste.

Preberite še: Zakaj imajo moški ljubico? To so najpogostejši razlogi za nezvestobo

Morda vas zanima tudi: 5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)