5 stvari, ki jih govori moški, ki vas ne ljubi več

Na konec ljubezni nakazuje vsaj pet izjav, ki jih v razmerju govori le moški, ki ne ljubi več.

2.10.2022 ob 8:46 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 stvari, ki jih govori moški, ki vas ne ljubi več

Ljubezen je kot cvetlica, ki jo je, da bi dolgo in lepo uspevala, treba vedno negovati. A za to, da bi ljubezen rasla, lepo cvetela in morda celo obrodila sadove, se morata truditi oba partnerja. Kadar vse pristane na ramenih enega, je ves trud zaman.

Kako pa dovolj hitro prepoznati znake, ki pričajo o tem, da on ne ljubi več in se ni več pripravljen boriti za zvezo?

Sensa.rs niza pet izjav, ki razkrivajo njegove resnične občutke.

1. To je tvoja težava

V skladni zvezi so težave enega partnerja težave obeh. Kajti en od smislov in namenov razmerja je nudenje pomoči, podpore ali vsaj razumevanja sočloveku, ki se znajde v takšni ali drugačni stiski.

Kadar on ne premore empatije in partnerki ni pripravljan starti ob strani je dokaj jasno, da so se njegova čustva ohladila do te mere, da mu je za življenje in počutje nekdaj drage čisto vseeno. Z drugimi besedami: on je ne ljubi več.

2. Utrujaš me

Izjava, ki jo je neredko slišati pri parih v dolgi zvezi. Kadar je izrečena v jezi in afektu ter se tisti, ki jo izusti, nato opraviči, obstaja možnost, da se bodo zadeve vrnile na pravo pot.

Kadar pa se pojavlja stalno, brez posebnega razloga in jo moški izgovarja brezbrižno, včasih zgolj z namenom, da bi partnerko ponižal ali jo prizadel dokazuje, da ljubezni z njegove strani ni več.

3. Počni, kar hočeš

Dejstvo je, da razmerje pomeni zvezo med dvema odraslima osebama, ki imata pravico do svojega življenja in samo zato, ker sta dva v odnosu, nihče ne bi smel biti primoran opustiti stvari, ki ga veselijo in osrečujejo.

A kadar neko cinično, naveličano in velikokrat v jezi izgovarja besede: počni kar hočeš, so te še en pokazatelj, da zveza žal nima lepe skupne prihodnosti.

4. Moraš se spremeniti

Zakaj se tako ličiš, oblačiš, zakaj imaš takšno pričesko, zakaj se tako obnašaš … takšne in podobne izjave, s katerim nekdo od sočloveka zahteva, naj se spremeni glede videza ali obnašanja govorijo o tem, da ga ne sprejema in da pričakuje, da se mu bo podrejal in prilagajal.

V zreli zvezi za takšna pričakovanja ali celo zahteve ni prostora. Kajti prava ljubezen pomeni sprejemanje partnerja takšen, kot je. Tisti, ki pričakuje, da se bo njemu v prid spremenil, žal ne ljubi.

5. Zmogel bom brez tvoje pomoči

Način, ki jasno priča o tem, da nekdo ločuje svoje življenje od življenja partnerja, da se umika iz zveze in da želi živeti samostojno življenje.

Izjava se lahko nanaša na povsem banalne ali na resne, velike težave, v vsakem primeru pa dokazuje, da nekdo ne razmišlja več v dvojini, temveč v ednini in da ne vidi več skupne prihodnosti.

Povzeto po Sensa.rs

Preberite še: 5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

Morda vas zanima tudi: Obstajajo 4 različni tipi parov (a samo TA ima resnično vse pogoje za srečno zvezo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)