Znanstveno dokazano: To počnejo ženske, ki uspešno osvajajo

Ženske, ki uspešno pošiljajo in privlačijo vroče poglede, poznajo nekaj posebnih taktik.

1.3.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Znanstveno dokazano: To počnejo ženske, ki uspešno osvajajo

Zagotovo je med vašimi prijateljicami vsaj ena, ki se ji moški ne morejo upreti. Četudi po videzu prav nič ne odstopa od ostalih.

Ona očitno ima tisto nekaj, kar privlači nasprotni spol in to ne zgolj v romantičnem smislu. Njej moški preprosto jedo iz rok, saj jih vedno zna očarati. Kako ji to uspeva? Odgovore imata znanost in Miss7.

Ni je strah prvega koraka

Psihologinja z univerze Webster,  Monica Moore trdi, da je prvi stik s tega vidika najpomembnejši. Neverbalni znaki torej igrajo še kako pomembno vlogo, pa naj bo na zabavi, v lokalu ali v ozki družbi.

Kar pomeni, da pozornost zagotovo pritegne tista, ki je ni strah ali sram prve vzpostaviti očesnega stika. Ta je za nadaljevanje zgodbe ključen in četudi jo on prvi ogovori, igro zapeljevanja v resnici začne ona.

Pozna pravi položaj telesa

Ko on po nekaj pogledih pristopi, je pomembno, v kakšen položaj se ona glede na njegovo telo postavi. Tiste, ki znajo ohraniti zanimanje nasprotnega spola, se proti njemu obrnejo tako, da si stojita nasproti, vendar malo odmaknejo v levo ali desno, saj so psihološke študije pokazale, da je moški tedaj, ko ženska stoji tik pred njim, nekoliko v zadregi ter mu je neprijetno.

Trik, ki zagotavlja uspeh je torej položaj teles, ko si dva stojita nasproti, vendar sta nekoliko zamaknjena.

Neposredna je

V namen zanimive raziskave so strokovnjaki s katedre za psihologijo univerze Bucknell proučevali, katera taktika je pri osvajanju nasprotnega spola najpogosteje obrodi sadove.

Pokazalo se je, da so ženske, ki so bile z besedami neposredne in so iskale kratke telesne stike, najuspešnejše.

Spogleduje se sama

Vaša najboljša prijateljica bi vas rada z nekom spoznala. Vendar vam njena pomoč v navezovanju prvih stikov lahko bolj škoduje, kot koristi.

Jeffrey Hall, profesor z univerze Teksas je namreč ugotovil, da je moški v pogovoru z dvema  ženskama težje osredotočen, pa naj gre za romantično osvajanje ali vzpostavljanje drugačne narave odnosa.

 

Veliko bolje bo, če se boste v pogovor z njim zapletli sami. In dame, ki pri navezovanju stikov s pripadniki nasprotnega spola nimajo težav, to dobro vedo.

Ohranjajo očesni stik

Očesni stik je pri spogledovanju in osvajanju seveda nepogrešljiv. Ne samo, da jasno nakazuje, da nekoga oseba, s katero se je zapletel v pogovor zanima, temveč tudi, da bi želel vzpostaviti globljo intimno zvezo.

Raziskave so pokazale, da ima največ možnosti nekdo, ki mu ni nerodno drugi strani vsaj dve minuti nepremično zreti v oči.

Nosijo pravo barvo

Tudi barva oblačil je pri zapeljevanju, osvajanju in spogledovanju en ključnih dejavnikov. Najboljša s tega vidika je rdeča, so dokazali znanstveniki z univerze Rochester.

Ta barva namreč nakazuje na moč in samozavest dame, ki jo nosi, hkrati v moških prebudi vroče misli in občutke.

Preberite še: Pravilo 50/70 ali kako moškega pripraviti, da bo v vaši družbi izgubil glavo

Morda vas zanima tudi: Horoskop: O čem astrološki znaki lažejo na začetku zveze


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)