Znaki, ki jasno govorijo, da ni zrel za resno zvezo

Nekateri znaki pričajo, da ni dovolj zrel, da bi bilo pametno razmišljati o zvezi z njim.

15.7.2021 ob 5:05 | Foto: Jacob Lund/GettyImages | Avtor: M. FL.

 Znaki, ki jasno govorijo, da ni zrel za resno zvezo

Če se vam zdi, da ste v razmerju z moškim, ki vas po zrelosti ne dohaja, vam ni dorasel in je razmerje z njim izguba časa, poglejte štiri jasne znake, ki pričajo, da se ne motite. Opozorila niza portal Pink Villa.

Nima nobenih načrtov za prihodnost

Živi z danes na jutri, obnaša se otročje ter nezrelo in prihodnost ga prav nič ne zanima. Ne njegova osebna, še manj pa prihodnost vajine zveze.

Nihče od njega ne pričakuje, da bi imel do potankosti izdelan plan in izrisano življenjsko pot, a vsaj nekaj idej o tem, kako naj bi bilo videti njegovo (ter vajino življenje) bi, če bi bil zrel za razmerje, moral imeti.

Izogiba se vsaki odgovornosti

Ne glede na to, na kaj se te nanašajo, vselej beži pred njimi in nikoli ne prevzema krivde za svoja dejanja. Kadar se kaj zalomi, vedno krivi druge, pa naj bodo to starši, ki ga niso prav vzgojili, prijatelji, ki ga puščajo na cedilu ali nesposobni sodelavci.

Takšno razmišljanje nakazuje le na eno stvar: on ni pripravljen na odraslo življenje, kjer naj bi vsak prevzemal svoj delež odgovornosti ter seveda tudi zaslug.

 

Ob njem imate občutek, da ste osamljeni

Ker ste v zvezi edini "odrasli", vse zadolžitve padejo na vas, prav tako od vas pričakuje, da boste skrbeli zanj in za vse njegove potrebe.

Zato imate velikokrat občutek, da ste, čeprav v zvezi, sami in osamljeni ter nimate ob sebi nikogar, na katerega bi se lahko obrnili, naslonili in zanašali.

Rad kuha zamero

Zreli ljudje težave rešujejo, se o njih pogovarjajo, jih premagujejo in se od njih, ko so rešene, odmaknejo.

Nezreli v zvezi velikokrat vršijo čustveno manipulacijo ter se zatekajo k očitkom, tihemu negodovanju in zameram, za katere druga stran pogosto sploh ne ve, od kje izvirajo.

Preberite še: Pet dokazov da je, čeprav ločen, dober moški

Morda vas zanima tudi: Tri močne ljubezenske izjave, s katerimi mu boste pogreli srce


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)