Zakonska svetovalka: »To je najpogostejša pritožba nesrečnih žena«

Zakonska svetovalka je razkrila, kaj ženske, ki so v zakonih nesrečne, najpogosteje moti.

17.11.2022 ob 8:14 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakonska svetovalka: »To je najpogostejša pritožba nesrečnih žena«

Večina žena priznava, da njihovi možje pogosto čakajo, da jim one zapovedo, kaj je treba storiti. Prav tako večina žena noče kazati s prstom na stvari, ki naj bi jih partnerji postorili.

Menijo namreč, da jih morali videti sami.

"To je pritožba številka ena žensk, ki so v zakonu ali zvezi nesrečne," je razkrila ameriška zakonska svetovalka Corrin Voeller in dodala, da je zakon sam po sebi težak, še težji je, če zakonca v njem nista na isti strani.

"Delitev gospodinjskih opravil oziroma izogibanje tem neredko pripelje do resnih težav. Tako kot tudi razlika med tako imenovanima pasivno in aktivo odgovornostjo.

Aktivna in pasivna odgovornost

Aktivna odgovornost je samoiniciativno iskanje stvari, ki jih je treba postoriti in jih tudi opraviti. Na drugi je pasivna odgovornost čakanje, da na tisto, kar je treba postoriti, opozori nekdo drug, v tem primeru partner," je dejala terapevtka in pojasnila:

"Pasivna odgovornost je popolno nasprotje aktivne. Pomeni namreč, da je nekdo vedno zgolj čaka, da mu druga stran naroči,  kaj naj bi storil glede hišnih del, del, povezanih z otroki ali drugih opravil."

Voellerjeva je opozorila, da se večina žensk na njenih terapijah pritožuje nad pasivno odgovornostjo partnerjev, saj ti pričakujejo, da jim bodo one zapovedale, kaj je treba postoriti.

Nerpimerno za zrele in odgovorne osebe

Izpostavlja, da ženske nad takšnim odnosom niso najbolj navdušene saj menijo, da bi morali moški pokazati več aktivne odgovornosti in s tem izkazati zrelost.

"Moj mož pričakuje, da mu bom napisala seznam, opravil, ki naj bi jih opravil. Tako v povezavi z gospodinjstvom kot v povezavi z otroki. Meni se to zdi nezrelo in otročje od nekoga, ki se ima za odraslo, zrelo in odgovorno osebo," se je pritožila ena od njenih strank in takšnih ter podobnih pritožb glede na izkušnje Voellerjeve res ni malo.

Povzeto po portalu New York post

Preverite še: Ločeni spregovorili o tem, kaj je bila kaplja čez rob (razlogi za ločitev)

Morda vas zamima tudi: 6 (upravičenih!) razlogov za odpoved poroke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)