Za 20 odstotkov moških to sploh ni prevara

Skoraj četrtina moških meni, da poljubljanje osebe, s katero niso v zvezi, ni varanje.

14.7.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Za 20 odstotkov moških to sploh ni prevara

Kaj sploh je varanje? Očitno je, da so pogledi na to dejanje na moč različni. Britanska raziskava z naslovom Let’s Talk About Sex, v kateri je sodelovalo  5071 odraslih oseb, je denimo prišla do zanimivih rezultatov.

19 odstotkov vprašanih moških je namreč dejalo, da strastno poljubljanje osebe, s katero niso v resni zvezi, ni varanje. Na drugi strani 45 odstotkov žensk, starih od 16 do 24 let meni, da je prevara že zgolj spogledovanje z drugim.

"Skratka, zadeva še zdaleč ni črno-bela, vse skupaj pa so z neštetimi možnostmi rušenja zaupanja vse še poslabšali seksting, spletni seks in pornografija, ki so za nekatere prav tako prevara, za druge pa ta dejanja niso sporna," je povedala zakonska terapevtka Barbara Bloomfield.

Tu so še aplikacije za spoznavanje. Med 18. in 25. odstotki uporabnikov teh je v resni zvezi.

 

Zakaj pa so takšne razlike v pojmovanju varanja?

"Naše moralno merilo je posledica naše vzgoje. Praviloma ponavljamo tisto, kar smo videli in kar smo se naučili od staršev. Ponotranjene vzorce  je težko zaobiti," je povedala Bloomfieldova, ki meni, da bi moral vsak par na samem začetku zveze pojasniti in določiti, kaj je varanje oziroma, kaj je prepovedano obnašanje.

"Del težave je nedvomno tudi v tem, da posamezniki ne razjasnijo, kje so njihove meje," meni terapevtka in svetuje: "Sestavita seznam in si poglejta, kaj za vaju predstavlja skrajno mejo ter to v vsakem primeru upoštevajta. Kar 70 odstotkov parov tega ne doreče, s tem pa se ustvarijo idealni pogoji za neskladno interpretacijo varanja in za težave, ki so s tem pogojene."

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Horoskop: Trije astrološki znaki, ki največkrat varajo

Morda vas zanima tudi: Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)