V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Čeprav je lepo biti v srečnem razmerju boste potem, ko ne boste več samski, marsikaj pogrešali.

20.2.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Razmerje ali zakon prinašata marsikaj lepega. Biti zaljubljen ter v srečni zvezi je lepo in domala vsak išče tisto pravo ljubezen. A tako, kot vsaka stvar, ima tudi intimni odnos dve plati in v njem boste marsikaj, kar vam je dano, ko ste še samski, pogrešali. 

Večerje po lastnem izboru

Svoj okus boste nemalokrat morali prilagoditi okusu partnerja. In če tedaj, ko ste samski, večerjo lahko brez slabe vesti sestavite iz krekerjev, sira in kozarca vina, to v zvezi velikokrat odpade. Kot tudi to, da si jo pripravite tedaj, ko vas je volja. Pa naj bo ob petih popoldne ali desetih zvečer.

Prihodi in odhodi, kadar vam je volja

Ena od prednosti samskega stanu je, da lahko greste kamor hočete kadar hočete. Brez pojasnil, razlag in tudi opravičil. Najbrž je odveč poudarjati, da to tedaj, ko imate ob sebi partnerja, velikokrat odpade. Seveda si boste izborile čas zase, a dejstvo je, da dvojina zahteva več prilagajanja, več vprašanj in več razlag. 

Početje zgolj tistega, kar vam je všeč

Nemogoče je najti človeka, ki obožuje povsem enake stvari, kot jih imate radi sami. Na neskončne večere ob igranju video igric ali gledanju tekem zato lahko tedaj, ko ste v zvezi, kar pozabite.

Spanje v svoji postelji

Kaj je lepšega, kot imeti celo posteljo samo zase in se v njej dodobra naspati? Morda se v fazi zaljubljenosti to ne zdi prav verjetno, a zagotovo bo prišel trenutek, ko boste obžalovali, da ne spite sami in vam nekdo celo noč krade odejo.

Poležavanje

Še ena, s spanjem povezana stvar, po kateri se vam bo, ko ne boste več samski, nedvomno tožilo: neskončno poležavanje brez slabe vesti. Kajti ne le, da vam ta ne bo dala dolgo ostati v postelji, poležavanje ob nekom, ki ob vaši strani smrči, ni več tako prijetno.

Ponočevanje

Zlasti, če vaš partner ni nočna ptica, vi pa radi ponočujete, se mu boste pač morali prilagoditi. Zabave do jutra s prijatelji bodo postale prej izjema, kot pravilo.

Razvajanje

Ko samski po napornem dnevu za seboj zaprete vrata doma in se umaknete v svoj svet, si lahko vzamete čas samo zase. Pa naj bo pred televizijo na kavču ali v kadi polni vode. Potem, ko boste v zvezi, boste le težko (če sploh) našli čas in priložnost, da bi si privoščili takšen odmik od vsakodnevnega vrveža.

Spontana potovanja

Težko je biti spontan, če je treba upoštevati želje in načrte še nekoga. Ideja za vikend pobeg bo, ko boste v zvezi ali zakonu, veliko težje izvedljiva kot tedaj, ko se vam ni treba nikomur prilagajati.

Gledanje televizije

Seveda jo bosta gledala skupaj, a izbor oddaj ne bo več samo po vašem okusu. In ne samo to, kadar boste kanal nastavili na vam priljubljeno serijo ali športni dogodek, boste marsikdaj deležni neodobravanja in kritike vašega okusa.

Osebnostni prostor

Imeti kopalnico in spalnico samo zase je neprecenljivo. To boste na žalost spoznali šele, ko ju boste morali z nekom deliti. Prav tako kot police in omare v njih.

Zapravljanje po lastni volji

Tudi temu bo v zvezi odzvonilo. Četudi bosta ostala pri ločenih računih, boste še vedno marsikdaj morali opravičiti in upravičiti izdatke za stvari, ki ste jih poprej kupovali povsem spontano in čisto po lastni volji.

Sprejemanje odločitev, ki zadevajo samo vas

Včasih bi odmislili vse ostale in se odločali čisto po svoje. A žal to v zvezi ne bo mogoče. Kajti nenadoma boste primorani upoštevati želje in potrebe druge strani ter velikokrat sprejemati kompromise ali celo pozabiti na svoje načrte in pričakovanja.

Na kar je nedvomno dobro biti pripravljen.

Preberite še: To so plusi, ki jih živijo samski: več denarja, več prijateljev, več seksa ...

Morda vas zanima tudi: Znanstveni dokazi, zakaj je dobro biti samski


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)