To je lahko razlog, da ste še vedno samski

Včasih se visoka inteligenca in sreča v ljubezni izključujeta.

18.3.2019 ob 5:00

samska_zveza_ljubezen_razmerje.jpg

Zlahka rešujete takšne in drugačne naloge. Tudi najtežji matematični problemi so za vas mala malica, v službi ste zaradi svoje inteligence več kot uspešni, malce manj pa vam gre na ljubezenskem področju. Vam je to znano? Če sodite med posameznike z nadpovprečno inteligenco, najbrž. Prav zato se morda sprašujete, zakaj je temu tako, mi pa nizamo nekaj odgovorov na dilemo, zakaj visoko inteligentni največkrat ostanejo sami.

Romantična zveza zanje ni prioriteta. Vedo, da jim življenje ponuja nešteto možnosti, imajo sijajne ideje, ki jih želijo uresničiti v praksi in več časa namenjajo delu kot iskanju ljubezni.

Možgane cenijo bolj kot lepoto. Zato neredko iščejo notranjo lepoto in ne "padajo" zgolj na lepo zunanjost.  Prav tako je notranja lepota velikokrat njihov adut, ki ga mnogi ne prepoznajo. 

Oni globoko kopljejo. To je lahko dokajšnja težava, ko gre za spoznavanje. Sposobni so dolgo kopati ter iskati dobre in slabe lastnosti, tehtati in se odločati, druga stran pa se počuti, kot bi bila na zaslišanju. To pa nikomur ni všeč.

Ne izogibajo se težavam. Vedno se soočajo z njimi in vedno so prepričani, da imajo pri pogledih nanje ter na njihovo reševanje prav. Pametni so, kar je seveda pozitivno, negativno pa je, da imajo zato pogosto potrebo po nadvladi in preglasitvi partnerja. 

Včasih jih je težko razumeti. Njihov um je zapleten in jih je težko razumeti. Če ga skušajo pojasniti, vse skupaj le še poslabšajo. V resnici so včasih malce neobičajni.

Pogosto spregledajo subtilne znake. Osredotočeni so na drugačne, njim pomembne stvari in zato velikokrat spregledajo, da nekje zbujajo zanimanje. Znakov, ki jih pošilja druga stran, ne prepoznajo kot povabilo na skupno druženje, pač pa le kot željo po globoki debati. O kvantni fiziki, ne o prebujajoči se pomladi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Če bi bila istih let, me ne bi dohajal" (resnični pari o tem, kako jim uspeva kljub veliki starostni razliki) ali pa 5 najpogostejših vročih sanj in njihov pomen (oddahnili si boste)

Priporočamo tudi: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)