Uradno: Spolni položaj, ki se ga moški in ženske najbolj bojijo

Težko bi rekli, da je presenetljivo.

29.1.2018 ob 2:10

stresno_micna.jpg

Če z dragim v spalnici rada premikata meje in se igrata z vedno novimi pozami, imata nedvomno veliko izbire. A če kateri od neštetih spolnih položajev v vaju zbuja več zadrege in strahu, kot užitka, nista edina, kar dokazuje nova študija spletne strani Superdrug Online Doctor.

K sodelovanju so povabili 1000 posameznikov širom Evrope in Združenih držav Amerike v resnih zvezah in jih povprašali, katera poza jim povzroča največ preglavic, oziroma se je kar malo bojijo. Kot najbolj zastrašujočo je večina navedla stoječo različico položaja 69. Zanjo se je izreklo 57 odstotkov žensk in 43 odstotkov moških. Glede na zahtevnost izvedbe je treba priznati, da to ni ravno presenečenje.

Tesno ji je sledil analni seks, čeprav so bila odstopanja glede na spol v tem primeru večja. 55 odstotkov žensk je namreč povedalo, da jim prinaša več strahu, kot užitka. Enako je zatrdilo 30 odstotkov moških.

In ne samo to. Če odmislijo tesnobo in strah, bi 88 odstotkov moških analni seks umestilo visoko na lestvico priljubljenih spolnih prijemov. Enako bi zatrdilo komaj 12 odstotkov žensk.

V študiji sodelujoči pripadniki močnejšega spola so prav tako povedali, da obožujejo oralni ali seks stoje, ženske so na prvo mesto lestvice priljubljenih poz umestile misijonarski položaj, tesno sta mu sledila kavbojka in žlička.

PREBERITE še // Zdravniki razkrivajo najbizarnejše poškodbe med seksom

"Če se bosta vseeno odločila analnemu seksu dati priložnost, ne pozabita na veliko lubrikanta in dolgo predigro," so za Women’s Health povedali strokovnjaki, ki so sodelovali pri izvedbi študije in dodali:

"Če ti ob položaju, ki ga predlaga partner, ni prijetno, vedno lahko nanizaš svoje ideje. Vsako pozo je mogoče začiniti. Misijonarsko spremenita v takšno, v kateri si na vrhu ti, namesto v običajni, se telesnim strastem predajta v obrnjeni kavbojki, tudi položaj po pasje nudi nešteto variaciji. Najpomembnejše pri seksu je vendarle to, da oba sproščeno uživata in ne, da posteljne radosti za vsako ceno spreminjata v akrobacije, ki na koncu v vaju zbujajo stres, zadrego in celo strah."

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Nepopolna mama: Glavna zmota o samohranilkah je, da smo uboge

FOTO: Na grammyjih slavil Bruno Mars, moda tokrat v ozadju

Vizažistka Mateja Pozeb kritično o trenutni situaciji v lepotni industriji

Po tridesetem to več ne sodi v stanovanje

Pozabi na matcho, prihaja moringa

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)