3 spolni položaji, ki so za moške najnevarnejši

Pripadniki močnejšega spola v določenih pozah večkrat utrpijo boleče poškodbe.

13.9.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

3 spolni položaji, ki so za moške najnevarnejši

Ekipa brazilskih strokovnjakov je proučevala, katere so najnevarnejše spolne poze za moške. Tako nevarne, da lahko privedejo do zloma penisa. Rezultate svojega dela so objavili v časopisu Journal of Impotence Research. V raziskavi je sodelovalo 90 junakov, starih od 18 do 66, ki so na lastni koži okusili omenjeno poškodbo, piše MailOnline.

Zanimivo pri celotni zgodbi je, da se na prvih treh mestih niso znašli vratolomni, težko izvedljivi položaji, temveč trije povsem običajni, ki ne zahtevajo izjemnih telesnih sposobnosti ter so pogosto na repertoarju parov.

Morda tudi v tem tiči odgovor na vprašanje, zakaj so najpogosteje odgovorni za boleče poškodbe ovoja erektilnega tkiva, do katerih največkrat pride tedaj, ko penis v erekciji po nesreči udari ob sramno kost pripadnice nežnejšega spola ali je ud med penetracijo v neposrečenem položaju in se na kratko imenuje zlom penisa.

Katere poze so največkrat krive zanj?

Tretje mesto: misijonarski položaj

Verjeli ali ne, na tretje mesto se je zavihtela povsem običajna, v očeh mnogih že kar malo dolgočasna poza, ki pa očitno ni tako nedolžna kot se zdi na prvi pogled.

 

Kajti kot opozarja seksologinja Tracy Cox, je ob neprevidnosti lahko zelo nevarna in zaradi neposrečenega položaja spolnega uda za seboj pusti boleče posledice, kar bi potrdilo 21 odstotkov moških, ki so zlom penisa okusili na lastni koži.

Drugo mesto: položaj po pasje

28 odstotkov sodelujočih je povedalo, da je zlom doživelo med položajem po pasje, ta se je tako znašel na drugem mestu neslavne lestvice.

Coxova meni, da je zadeva smiselna, saj v navalu strasti moški spolni organ kaj lahko zgreši cilj in udari ob sramno kost. Posledice tega pa niso nič kaj prijetne.

Prvo mesto: kavbojka

Vseeno je, kako ga imenujete: jahačica, kavbojka ali ona zgoraj, ta je osvojil prvo mesto med najnevarnejšimi spolnimi položaji.

Tudi v tem primeru je zlom največkrat posledica neposrečenega položaja in pritiska njenega telesa na njegov spolni organ, kar bi na podlagi lastnih izkušenj potrdila polovica sodelujočih junakov.

Preberite še: Misijonarska, po pasje ali jahačica? Kaj o vas pove vaša najljubša spolna poza

Morda vas zanima tudi: Muke obdarjenih: Kako lahko prevelik penis uniči zvezo (osebne izpovedi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)