Tri največje ljubezenske napake, ki jih J.Lo. vztrajno ponavlja

Pazi, da jih ne boš tudi ti.

22.11.2017 ob 2:00

jennifer_wenn32330682.jpg

Jennifer Lopez zase pravi, da je po srcu romantik in da nikoli ne bo izgubila vere v ljubezen. Za seboj ima tri propadle zakone in lepo število neuspešnih zvez, za Elle UK pa je odkrito priznala, da je za nesrečo v ljubezni pogosto kriva sama, saj vztrajno počne nekatere napake, ki jo pripeljejo do ljubezenskega brodoloma.

Poglej, katere so tiste, ki jo ovirajo na poti do sreče v dvoje in se prepričaj, da njihova žrtev morda nisi tudi sama. 

Ignorira znake, ki nakazujejo na težave v zvezi

En od razlogov za prekinitev razmerja z Benom Affleckom je bila njegova naklonjenost igram na srečo. Jennifer je sprva tolerirala njegove obiske igralnic in ga celo spremljala na turnirje pokra. Ne glede na to, da so jo mnogi opozarjali, da je Benov hobi v bistvu Benova težava. Takole je vse skupaj pojasnila sama:

"Drugi so videli, da ne ravnam prav. Drugi so prepoznali grožnjo, sama pa sem si zatiskala oči. Hitro zaljubim in pri tem odmislim vse težave in znake, ki nakazujejo na neprijetnosti. Res je, nisem edina, ki to počne, tako kot nisem edina obupana, ko se stvari obrnejo v napačno smer.

Po razhodu z Benom sem bila prizadeta, jezna in razočarana, a sem se vendarle vprašala, kaj sem storila narobe in kaj se iz tega lahko naučim. Ne glede na to, kako težko mi je bilo, bila sem prepričana, da lahko grem naprej in da bom nekoč našla tistega pravega."

Prehitro začne novo zvezo

Tako kot številne druge pripadnice nežnejšega spola, tudi Jennifer staro ljubezen včasih skuša preboleti z novo zvezo. Samo nekaj tednov potem, ko se je razšla z Benom Affleckom, je v njeno življenje vstopil Marc Anthony.

Poslovno sodelovanje je preraslo v nekaj več in Jennifer je priznala, da se ji je to tedaj zdelo kot dokaz, da z Benom nikoli ne bi smela biti.

"V resnici nisem hotela biti sama in padla sem mu v objem, prepričana, da je on vitez in rešitelj. Po razhodu z Benom se mi je zdelo, kot bi mi nekdo iztrgal srce in potrebovala sem nekoga, ki bi pregnal mojo bolečino, nekoga, ki bi me potolažil. Vse to sem našla v objemu Marca ki je bil topel, duhovit, čudovit pevec in umetnik, ob katerem sem se počutila zaželeno. Bil je tako prepričan vase, jaz pa sem se počutila tako izgubljeno. Nisem se mu mogla upreti," je kasneje povedala.

Predolgo vztraja v zvezi, ki je ne osrečuje

Kot je povedala pevka in igralka, je razpad zakona z Marcom Anthonyjem doživljala kot svoj največji življenjski neuspeh, hkrati pa je priznala, da ga je predolgo skušala rešiti za vsako ceno, saj je želela uresničiti sanje o popolni družini. A vendar so na koncu ljubezen, ki sta jo čutila drug do drugega, nadvladale težave, ki jih je dolgo ignorirala.

"Poročena sva bila vrsto let, čeprav sem že veliko pred ločitvijo spoznala da to ni to. Najin odnos ni bil popoln in najin zakon še zdaleč ni spominjal na miren pristan. Spočetka je bilo divje, strastno, eksplozivno, kasneje pa sem vso energijo vlagala v to, da bi zakon uspel.

Konec koncev sta bila za mano že dva propadla in nisem želela, da bi se zgodba ponovila. Vso energijo sem zato usmerila v najin odnos, pri tem pa pozabila nase. Ko se je zveza končala, mi ni bilo lahko in upanje se je umaknilo razočaranju in jezi. A vendar je Marc oče mojih otrok in tega ni mogoče spremeniti, zato se morava truditi, da še vedno vzdržujeva dober odnos."

In katera je njena največja ljubezenska lekcija?

Jennifer je prepričana, da dobra zveza ni posledica spleta okoliščin, temveč je posledica dela in vsem, ki si želijo uspešnega razmerja na srce polaga sledeče:

"Zanimivo se mi zdi, da ljudje nikoli ne govorijo o tem, koliko je treba v zvezo vlagati in v njej delati. Veliko se posvečamo karieri. Uspehi na tem področju so v družbi opaženi in velikokrat nagrajeni in nič nimam proti temu. A vendar se tudi zveze ali zakona ne sme zanemariti in je vsakogar, ki mu uspe osnovati uspešno razmerje, treba spoštovati. Partnerja morata rasti drug z drugim, se prilagajati, včasih tudi žrtvovati. To zahteva veliko truda.

Hkrati mora vsak poiskati ravnovesje med odnosom in svojo individualnstjo.  Nikoli ne smeš pozabiti nase in se iz jaz preleviti v midva. A prav to večina žensk in deklet stori narobe in nenadoma postane samo še njegovo dekle ali žena."

Avtorica: M. FL.
Foto: CoverImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)