Te ženske imajo boljše in pestrejše spolno življenje od ostalih, pravijo znanstveniki

Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Michigan, je postregla z zares zanimivimi rezultati.

13.7.2018 ob 3:30

zenska_seks_moski_spolnost.jpg

Moški bi dali vse, da bi že na prvi pogled prepoznali pripadnico nežnejšega spola s pestrim in zadovoljujočim spolnim življenjem. Prav zato zavzeto opazujejo, iščejo pokazatelje v njenem obnašanju in ji posvečajo nemalo pozornosti.

A zdi se, da bi jim prav to odkrilo zgolj eno preprosto vprašanje. To naj bi se glasilo: "Koliko pa ti vsako noč spiš?"

Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Michigan je namreč postregla z zanimivimi rezultati.

In sicer so tamkajšnji znanstveniki s proučevanjem ter primerjavo spalnih navad in spolnega življenja prišli do zaključka, da imajo ženske, ki na noč spijo za 14 odstotkov dlje od povprečja, ki znaša sedem ur, boljše in pestrejše spolno življenje od ostalih.

Najbrž boste pripomnili, da je zadeva ravno obratna, ter da po dobrem seksu one spijo dlje. A v resnici ni tako. Med poizvedbo se je namreč izkazalo tudi, da so prav omenjene pripadnice nežnejšega spola bolj kot druge zagrete za jutranji seks.

Vse to sicer ni nič nenavadnega. Dokazano je, da je slab spanec žensk povezan s številnimi stranskimi učinki. Zaradi njega so pod večjim stresom, prevevajo jih občutki sovražnosti, depresije in jeze, vse to pa odvrača misel na spolne radosti.

Kar je pri vsem tem še zanimivo je, da pomanjkanje spanja na pripadnike močnejšega spola nima tako kvarnih učinkov. Ti sicer v povprečju potrebujejo 20 minut manj spanca od svojih boljših polovic, so v od prve neodvisni raziskavi dokazali strokovnjaki z angleške univerze Loughborough.

In tako imate še en razlog, da ji pustite spati. ;)

cas2.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Shuttersock, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)