Tamponi so za ženske užitek in druga zmotna prepričanja moških o menstruaciji

Moški, pa čeprav so še tako prepričani v svoje poznavanje ženskega telesa, velikokrat nimajo pojma, kaj se dogaja med menstruacijo.

19.4.2019 ob 3:47

zenska_telo_vrtnice_perilo_micna.jpg

Bodimo pošteni, veliko je moških, ki nimajo pojma, kaj se med menstruacijo dogaja tam spodaj. In ne samo to, po svoje sklepajo in prihajajo do, lahko rečemo smešnih zaključkov.

Zato so se na portalu Modern man odločili razbiti sedem najpogostejših zmotnih prepričanj, ki jih imajo oni o menstruaciji. Dame, smejale se boste!

Med menstruacijo ženskam ni do seksa

Narobe. Ne samo, da je tedaj nožnica znatneje navlažena, tudi mešanica hormonov je idealna, njen libido je na višku, mišični krči pa pripomorejo k lažjemu doseganju orgazma.

Res je, neredko one v tistih dneh seks zavračajo, a ne zato, ker jim ne bi dišal, temveč ker jih skrbi nered, ki ga lahko pusti za sabo. A malo madežev je v primerjavi z užitki zanemarljivo. Konec koncev na posteljo vedno lahko položita brisačo.

Med menstruacijo ne more zanositi

Sperma lahko v ženskem telesu preživi do pet dni in ovulacija ne nastopi vedno na sredini cikla, kar pomeni, da do nje lahko pride v dneh, ko je moška spolna celica še aktivna in oplodi jajčece. Ne, menstruacija ni zaščita pred nosečnostjo.

Predmenstrualni sindrom je samo izgovor

Tik pred nastopom menstruacije hormoni podivjajo in povzročajo napihnjenost, akne, spremenljivo razpoloženje, napetost in utrujenost.

Torej ne, ni samo izgovor za izbruhe jeze in solza. Kar 85 odstotkov žensk po podatkih ameriškega združenja za ginekologijo in porodničarstvo občuti blažji ali izrazitejši predmenstrualni sindrom.

Menstrualna kri privabi morske pse

Neredki pripadniki močnejšega spola verjamejo, da njo lahko, če v morju plava med menstruacijo, napadejo morski psi. Ne bo držalo.

Študije dokazujejo, da človeška kri ni pretirano privlačna za te živali in nobenega dokaza ni, da bi menstrualna kri privabila te plenilce. V resnici so v devetih od desetih primerov napadov morskih psov žrtve moški. In ti zagotovo nimajo menstruacije.

Ženske uživajo ob ustavljanju tamponov

Smešno je, da obstajajo moški, ki tampone povezujejo s spolnim užitkom. Naj bo vsem jasno: tamponi v nobenem pogledu niso podobni penisu. Čisto nič.

Menstrualna kri je drugačna od običajne

Kri je kri. Res pa je, da je v menstrualni nekaj primesi, s katerimi pride v stik v telesu in je zato nekoliko drugačne barve ter teksture.

Mogoče je prepoznati žensko z menstruacijo

Študije dokazujejo, da v tistih dneh pri ženskah prihaja do nekaterih fizioloških sprememb. Rahlo se jim denimo zniža glas. A na njihovem videzu menstruacije ni opaziti. Lahko ugibate in možnosti, da boste uganili prav, so 50:50.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: 6 zamenj, ki se ne pustijo zlahka ujeti ALI "Obžalujem, da sem se odločila za otroka in postala mama" (resnična izpoved)

Morda vas zanima še: Amíe N. Milton: Naj živi vulva!oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)