Štiri zgovorna opozorila, da morate končati razmerje

V določenih primerih je nesmiselno vztrajati v zvezi.

2.12.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štiri zgovorna opozorila, da morate končati razmerje

Intimna razmerja so ena najbolj nelogičnih stvari v življenju. Ker nekaj čutite, stopite v razmerje in prepričani, da je to tisto pravo, spletete toplo gnezdo. Priznati morate, da je res vse nekam megleno, da je težko natančno določiti, kaj je tisto, kar dva napelje k snovanju intimnega odnosa ter tudi, kaj je ono, kar nakazuje, da bi ga bilo nedvomno najbolje končati. 

Prav zato posamezniki tedaj, ko se jim zazdi, da v zvezi vendarle ne najdejo zadovoljstva, neredko vztrajajo. Ker jih je strah samote, ker menijo, da si boljšega ne zaslužijo ali ker so prepričani, da bi s tem, ko bi predlagali razhod, prizadeli sočloveka.

Pa vendar, včasih je treba priznati, da odnos ne pelje nikamor. Kdaj si je nesmiselno zatiskati oči in bi bilo nedvomno reči bobu bob, navaja Your Tango.

Kadar je zveza burna

Saj ne, da bi se vedno samo prepirala, a če se vam zdi, da sta ujeta v začaran krog neskončnih burnih prepirov, strastnih sprav ter vama zveza ne zagotavlja varnega in mirnega zavetja, bi bilo nedvomno dobro razmisliti o tem, ali je v njej res vredno vztrajati.

Kajti stalni spori, pa čeprav jim sledi še tako vroča sprava, črpajo neizmerno veliko energije, prinašajo negotovost in zato niso dobra popotnica za prihodnost.

Ali, milo rečeno, dolgočasna

Na drugi strani so razmerja, kjer se ne dogaja nič. So rutinska, pretirano ustaljena, zaradi odsotnosti sporov na prvi pogled idealna, a v resnici daleč od tega.

Kajti kadar v zvezi nikoli ne pride do burne izmenjave mnenj to pomeni le eno: en od partnerjev v prid ljubega hišnega miru nikoli ne nasprotuje drugemu, s tem pa zatira svoje bistvo ter se pretirano podreja. Da to ne more biti osnova za kvalitetno zvezo, najbrž ni treba posebej poudarjati.

Kadar en od partnerjev manipulira z drugim 

Vseeno je, ali ste to vi ali on. Če nekdo z manipulacijo vedno doseže tisto, kar pričakuje, cilje uresničuje s čustvenim izsiljevanjem, izsiljuje pozornost in partnerja tako ali drugače kaznuje vedno, ko ne ugodi njegovim željam, zveza vodi v toksičen odnos, v katerem ne prevladuje ljubezen, temveč čustveno izsiljevanje ter manipulacija.

Če ste ljubezni deležni le, ko zanjo prosite

Partnerja nikoli ne bi smeli prositi, kaj šele od njega zahtevati, da vam tako ali drugače izkaže ljubezen. V zdravi zvezi so dejanja, ki nakazujejo na topla čustva, pa čeprav malenkostna, prisotna vsak dan.

Nikomur ni treba prositi za ljubezen. Ta mora biti izkazana spontano in brez namigov, kaj šele prisile. Če tega ni, razmerje žal ni takšno, da bi bilo v njem vredno vztrajati.

Preberite še: Trije razlogi, zakaj nekateri pari ne seksajo

Morda vas zanima tudi: Je res mogoče s predahom rešiti dolgo zvezo? (odgovarja strokovnjakinja)

Na Oniplus lahko preberete še: Azra Širovnik: Ljubiti biseksualca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)