Štiri vrste orgazmov, ki jih mora izkusiti vsaka ženska

S pravimi prijemi okusite nove dimenzije strasti.

5.9.2019 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Glede na izsledke zadnje raziskave, ki so bili objavljeni v publikaciji NeuroQuantology, obstajajo štiri vrste ženskih orgazmov. Jih še ne poznate? Berite naprej in poglejte, katere bi morala okusiti čisto vsaka pripadnica nežnejšega spola.

Klitoralni orgazem. Na tisti majhni točki, ki ji pravimo klitoris in jo lahko zatipate s prsti, se nahaja več kot 8000 živčnih končičev. Prav zato je vir mnogih užitkov in večina pripadnic nežnejšega spola orgazem zlahka doživi z njegovo stimulacijo. To seveda že veste, ne veste pa morda, kako zadovoljstvo še okrepiti.

"Nikar takoj ne preidite na stimulacijo klitorisa," svetuje Sari Cooper, spolna terapevtka iz New Yorka. Najprej se posvetite drugim erogenim conam, nato pa šele preidite k bistvu. Lahko se na takšen način poigrate sami ali vas razvaja dragi in stimulacijo klitorisa vključi v predigro. Kaj lahko boste orgazem tako dosegli še pred njim.

Vaginalni orgazem. Še vedno se krešejo mnenja okoli famozne G točke, ki naj bi bila ključ do vaginalnega orgazma. Medtem, ko nekateri sicer trdijo, da sploh ne obstaja, približno 30 odstotkov žensk vendarle pravi, da lahko veliki O doživijo zgolj s penetracijo. Med temi boste lahko tudi sami, če boste v svoje spolno življenje umestili nekaj začimb.

Najprej seveda ugotovite, kje se vaša vroča točka nahaja. Najbolje bo, da svojo vagino dodobra raziščete tedaj, ko ste sami. Nato pa med zabavami v dvoje svojega dragega usmerjate k točki, ki je vir optimalnih užitkov. Izberite pravi položaj, ki bo omogočil stimulacijo G točke. "Najboljši bo tisti, ko ste na vrhu vi in tako usmerjate gibanje, globino in kot penetracije ter poiščete takšne načine, ki vas bodo popeljali do vaginalnega orgazma," svetuje terapevtka

Kombiniran orgazem. Ženske na podlagi lastnih izkušenj in strokovnjaki se strinjajo, da gre za najmočnejše orgazme tedaj, ko se združita vaginalni in klitoralni spolni višek. "Tako lahko združite najboljše od obeh," pojasnjuje Cynthia Lief Ruberg, spolna terapevtka iz Ohia.

Kako ga doseči? Izberita položaje, v katerih lahko med penetracijo on ali vi sami stimulirate vaš klitoris. Znova smo pri pozi, ko ste na vrhu vi, idealna je tudi žlička, med katero vi zgornjo nogo položite čez njegovo telo, pa tudi tako imenovan položaj po pasje vama bo prišel še kako prav.

Zaporedni orgazmi. Zaporedni orgazmi so mogoči. Dosežejo pa jih ženske, ki po prvem, drugem, tretjem,… nadaljujejo s stimulacijo. Med njimi lahko sicer mine nekaj minut, a vendar si sledijo.

Jih še niste okusili? Poskrbite, da boste doživeli klitoralni orgazem. Lahko sami ali pa vas do njega pripelje on. Nato za pol minute upočasnite stimulacijo in ponovite vajo. "Ključno pri zaporednih orgazmih je, da po prvem nekoliko ublažite stimulacijo, z njo pa ne prenehate," meni Amy Levine, seks terapevtka iz New Yorka in dodaja, da je klitoris takoj po orgazmu preveč občutljiv za enako intenziteto draženja, kot vas je pripeljala do orgazma. 

Morda si prav zato lahko pomagate tudi s stimulacijo skozi rjuho oziroma drugo tanjšo tkanino ali se za nekaj trenutkov posvetite drugim erogenim točkam, denimo bradavičkam. Kakorkoli, zaporedni orgazmi s pravo stimulacijo so mogoči in lahko jih okusite tudi sami.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)