Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

Po prevari vsaka ženska ravna drugače, ena od njih pa ima prav posebno sporočilo za ljubico njenega soproga.

28.5.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

"Več mesecev sem se igrala z idejo, da bi ljubici, sedaj že bivšega moža, napisala pismo. Veliko sem razmišljala o tem, kaj bi to vsebovalo. Spoznali sva se osebno in sva si kratek čas potem, ko sem izvedela za afero, tudi dopisovali, a tedaj so bile moje besede le obtožbe in zamere," je na svojem blogu zapisala Amanda Grabast, katere svet je zamajala moževa nezvestoba.

Namero je na koncu uresničila ter drugi ženski poslala pismo z brutalnimi resnicami o moškem, ki ga je prevzela ter o stvareh, o katerih kot ljubica zagotovo ni razmišljala. Pa bi morala.

Najprej: Hvala

"V resnici se ti iz srca zahvaljujem. Če ne bi izvedela za vajino afero, bi bila najbrž še vedno ujeta v zakonu, kjer nisem dobila prave ljubezni in pozornosti. V razmerju, v katerem nisem bila izpopolnjena in se nisem obnašala kot najboljša različica sebe."

Žal mi je, če se do tebe obnaša tako, kot se je do mene

"Morda je do tebe prijaznejši in boljši, kot je bil do mene. A vem, kaj vse sem doživela v odnosu z njim, koliko ponižanj in podcenjevanj sem bila deležna, koliko jeznih pogledov in ostrih besed je namenil meni in ženskam pred mano.

Sedaj imam jasno predstavo, kakšen je v resnici in sočustvujem s teboj, če se tudi do tebe obnaša tako, kot se je do mene. Sama sem se odločila, da takšnega vedenja ne bom nikoli več prenašala."

 

Zaslužiš si boljše

"Dozdeva se mi, da si inteligentno dekle z veliko potenciali. Zdi se mi, da si v fazi življenja, ko se iščeš in odločaš, po kateri poti zakorakati skozi življenje in verjameš, da boš našla človeka, ki ti bo lahko veliko dal.

Vendar on tega ni sposoben in ob tebi se ne bo spremenil. Verjemi, zaslužiš si boljše."

Ženske bi se morale podpirati

"Morda se ti to zdi nenavadno. Sploh glede na dejstvo, da sem se ti v prvem stavku zahvalila. A vedi, da je tisto, kar si storila, grdo. Imeti intimen, telesni in čustven odnos z moškim, ki ni prost je mamljivo, a nikoli sprejemljivo ter lepo.

V današnjem svetu je že tako težko zadržati zvezo, kaj šele, če se vanjo vplete tretja oseba. Kot ženska te prosim, da tega nikoli več ne ponoviš in upam, da se tebi nikoli ne bo zgodilo, da boš druga ženska."

Vedno imaš izbiro

"Med enim od najinih dopisovanj si zapisala: "Skušala sem se iztrgati iz tega, a bilo je močnejše od mene." Tega ti ne verjamem. Vedno imamo možnost izbire in vedno se lahko odločimo, kaj in kako se bo zgodilo. To je izbira človeka, s katero dokazuje svoje vrednote, moralo in stališča.

Ne glede na to, kako močno si skušala končati zvezo, dejstvo je, da si se odločila stopiti v afero in jo vsemu navkljub nadaljevati. To je bila tvoja odločitev in čas je, da prevzameš odgovornost zanjo ter za vse, kar je prinesla s seboj.

Upam, da boš v prihodnje bolj razmislila o tem, v kakšno luč te odločitve mečejo pri ljudeh, s katerimi si v stiku in kako z njimi vplivaš na življenje drugih."

Vem, da preteklosti ne moremo izbrisati, lahko pa se iz nje veliko naučimo

Upam, da si se iz celotne zgodbe kaj naučila tudi ti in da sedaj po poti življenja stopaš z večjo mero dostojanstva ter nesebičnosti.

Preberite še: Deset krutih resnic o razmerju s poročenim moškim

Morda vas zanima tudi: Prekleta ljubica! (Piše: Mateja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)