Skušnjava pred skokom čez plot in kako ga preprečiti

Razmislite, preden bo prepozno.

21.9.2019 ob 5:30 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Tako kot večina, se dobro zavedate, da je varanje obsojanja vredno dejanje. Prav zato ste bili do nedavnega prepričani, da partnerju nikoli in za nobeno ceno ne bi nataknili rogov. A zadnje čase vam pogledi vse pogosteje uhajajo k sosedu, znancu ali prijatelju. Vznemirjeni ste že samo ob misli nanj, ob srečanju pa si vsakič priznavate, da je vreden greha. Vedno bolj se igrate z idejo, da bi okušali prepovedani sadež, vest je tista, ki vas drži nazaj, saj ne bi radi prizadeli nekoga, s katerim sta že dolgo par. Kako se torej upreti skušnjavi?

Res dobro premislite

Kadar vas ideja o prevari še tako mika ali ste celo tik pred tem, da bi jo udejanjili, se za trenutek (oziroma več trenutkov) ustavite ter res dobro premislite, če si tega tako želite, da bi ogrozili zvezo, stabilnost, zaupanje in vse, kar imata s partnerjem. Ne ukrepajte impulzivno. Morda bo že to dovolj, da boste zatrli idejo, ter na vse skupaj vendarle pozabili.

Pokličite dobro prijateljico

Pomembno je ob sebi imeti nekoga, ki mu lahko povsem zaupate. Nekoga, ki vas ne bo obsojal, s katerim se boste lahko odkrito pogovorili in ki vam bo lahko dal objektiven nasvet. Dobra prijateljica je pri tem zlata vredna.

Pomislite na posledice

Vsako dejanje s seboj prinaša posledice. Te so lahko pozitivne ali negativne. In kot odrasla oseba se boste morali z njimi soočiti ne glede na to, ali vam bodo všeč ali ne. Po prevari bodo posledice kratkotrajnega užitka več kot dolgoročne: če boste molčali, vas bo pekla vest, če boste priznali boste v najboljšem primeru izgubili zaupanje partnerja in v najslabšem podrli vajin odnos.

Bodite odkriti do partnerja

Komunikacija je najboljša rešitev te težave. Četudi mu ne boste zaupali svojih misli in namer, se z njim odkrito pogovarjajte o vaših potrebah in željah v odnosu. To bi sicer morali početi vedno, a posebej dosledno tedaj, ko se v vas prebuja ideja o varanju. Ta je največkrat odraz tega, da vam v razmerju nekaj manjka in s primerno komunikacijo boste partnerju najlažje sporočili, kaj to je. Le tako bo lahko spoznal, kako se trenutno počutite in česa bi radi več.

 

Izogibajte se priložnostim

In to za vsako ceno. Ne zadržujte se na mestih, kjer bi se lahko z vašo simpatijo srečali, še manj na takšnih, kjer bi namere lahko iz misli prenesli v dejanje. V življenju imamo vsi možnost izbire. Ko gre za varanje, je treba izbirati situacije, kjer bo verjetnost zanjo tem manjša in ne čim večja.

Postavite se v kožo partnerja

Kako bi se počutili, če bi bile zadeve ravno obratne in bi bil v skušnjavi on? Kako bi bilo, če bi vas prevaral? Empatija, oziroma vživljanje v občutke druge strani, je en najboljših prijemov, s katerimi je mogoče odmisliti slok čez plot.

Spomnite se, zakaj ljubite partnerja

Ko sta se z dragim začela sestajati, o prevari niste niti razmišljali. Partner vas je z določenimi lastnostmi in kvalitetami povsem prevzel, sicer razmerja z njim sploh ne bi začeli. In nedvomno so vse te ostale, drugače ga ne bi nadaljevali. Pomislite nanje in se spomnite, zakaj ste se zaljubili in zakaj še ljubite partnerja. Ko boste nanj pogledali s pozitivnega vidika si boste morali priznati, da bi mu z varanjem storili veliko krivico.

Večkrat dajte pobudo za seks

Kaj lahko vas skok čez plot mika, ker v vajini spalnici zadnje čase ni ravno vroče. On se morda tega sploh ne zaveda, vi pa menite, da dobesedno venete. Prej omenjena komunikacija bo zagotovo rešila to težavo. Ničesar pa ne boste izgubili, če boste pobudo za seks večkrat dali vi.

Vse delite z dragim

Pred njim ne skrivajte ničesar. Ne sporočil in ne pogovorov s simpatijo. Takoj, ko začutite, da morate nekaj zadržati zase, ste že na tanki meji in korak bliže varanju.

 

Večkrat masturbirajte

Morda je vaš libido višji od libida vašega dragega, a skok čez plot ni rešitev te težave. Lahko pa vam bo iz zagate pomagala pogostejša masturbacija. Ta je zdrava za vas kot osebo in za intimno razmerje. Z večih vidikov, en od njih je tudi ta, da boste manj razmišljali o tem, da bi spolno slo potešili s kom drugim.

Če ni rešitve

In kar je najpomembnejše, kadar se zalotite z idejo, da bi varali, je morda čas, da se poglobite v trenutno zvezo ter se vprašate, kaj vam v njej manjka v tolikšni meri, da bi jo bili pripravljeni ogroziti s takšnim dejanjem. Morda se praznine ne da več zapolniti in je čas za naslednji korak. V tem primeru bo prav tako potreben pogovor z življenskim sopotnikom. Če težav ne bosta uspela rešiti in ovir ne premostiti, z odnosom zaključite. Vsekakor prej, preden se podate v drugo posteljo. To bo najbolj pošteno do vas in do nekoga, ki bi ga sicer močno prizadeli.

Morda vas zanima tudi: Kako skrbeti za božični kaktus in pa Jennifer Lopez in Donatella Versace obudili najbolj provokativno obleko njune kariere


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)