Jaiya: seksologinja, ki lahko orgazem doživi brez dotika

Seksologinja Jaiya Love iz priljubljene serije Seks, ljubezen in goop o tem, da za maksimalne užitke fizični dotik ni pogoj.

6.1.2022 ob 5:29 | Foto: Gettyimages, Instagram, YouTube | Avtor: M. FL.

Jaiya: seksologinja, ki lahko orgazem doživi brez dotika

Tisti, ki poznajo Netflixovo serijo Seks, ljubezen in goop (Sex, Love & Goop), poznajo somantično seksologinjo Jaiyo Love, eno od strokovnjakinj s področja spolnosti, ki svoje nasvete deli parom v seksualnih stiskah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

Ta med drugi predstavlja metodo Erotic Blueprints oziroma po naše, erotični odtisi, s katero je brez fizičnega dotika mogoče doživeti vrhunec, ali, kot mu ona pravi, energijski orgazem.

Tehniko je zgolj z besedami sicer težko opisati, je pa Jaiya Love nekaj o njej razkrila v pogovoru za Men's Health, kjer je poudarila, da lahko s pravilnimi koraki orgazmične potenciale odkrije čisto vsak, učinke tehnike pa opisala takole: "Kadar sama z njo doživljam vrhunec se mi dozdeva, da vibracije potujejo skozi vse moje telo. In občutek pozitivnih vibracij resnično prevzame."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

Kot je povedala, se je vse skupaj začelo, ko se je odločila, da se bo sama s seksualnega vidika začela bolj posvečati telesu ter bo postala somantična seksologinja. Med izobraževanjem v tej smeri je spoznala avtorja Jacka Morina, pisca knjige Erotični um (Erotic Minds), ki jo prav tako toplo priporoča vsem, ki bi radi odkrili jedro erotike.

Že v zgodnejših letih se je spoznavala s tantričnim seksom, od nekdaj so jo ljudje zanimali kot erotična bitja, v novejših časih pa se je podrobneje začela posvečati različnim področjem telesa, ki lahko pripeljejo do seksualnega užitka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

"Ko sem nekako povezala pester zemljevid erogenih točk z erotiko in osebnostnimi značilnostmi vsakega posameznika sem ugotovila, da je vsaka oseba s tega vidika drugačna, da ima vsaka svoj odtis. Prav lekcija, da je vsak oseba zgodba zase je ena prvih, ki jo predstavim parom, ki se po pomoč glede težav v spolnosti obrnejo name."

Začetki v praksi

Na poizvedovanje, od kje ideja o orgazmu brez dotika je seksologinja orisala čisto konkreten primer, ki jo je pripeljal do spoznanja, da je to mogoče:

"K meni je prišel par. On je imel težave z vzburjenjem, ona je bila zato spolno nepotešena, hkrati se je spraševala, če ga ne privlači več ali mu samo ni do seksa …

Poskušala sta vse mogoče tehnike, nobena ni delovala. Nekako nagonsko sem nad njegovim telesom začela potovati z roko in nenadoma se je začel tresti kot bi bil v krču. Postajal je vse bolj vzburjen, gledal me je z velikim očmi in me vprašal, kaj se dogaja z njim.  Njegova žena me je prav tako gledala in spraševala, kaj počnem z njim. Jaz nisem počela ničesar, nihče se ga ni dotikal. Mislila sem si, da ta oseba v sebi skriva veliko energije.

Kasneje sem svoje občutke in vse dogajanje zapisala ter ugotovitve prenesla še na druge primere."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

Metodo je seksologinja predstavila v omenjeni seriji in pojasnila, kako osebe, ki z njo doživijo orgazem, občutijo celotno dogajanje.

Tako je povedala, da se večini dozdeva, kot bi se skozi telo pomikali veliki valovi. Občutek je primerjala z občutki, ki se ob denimo poljubu pojavljajo v začetni fazi zaljubljenosti. Težko je zadevo opisati z besedami, so pa odzivi telesa po pripovedovanjih vsekakor intenzivni in močni.

Razumljivi dvomi

Da gre za kontroverzno metodo dokazujejo mnogi dvomi, ki so se glede nje večkrat pojavili. Zlasti tedaj, ko jo je na takšen način do orgazma pred kamerami popeljal njen partner Ian.  A kot je poudarila seksologinja, nikoli ne igra in je zadeva vselej,  s kamerami ali brez njih, pristna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

Razume pa dvome, ki se pojavljajo, kajti, kot je priznala, je sprva še sama težko verjela, da je kaj takšnega sploh mogoče.

Kaj pa razlike med orgazmi?

Nesmiselno je iskati podobnosti ali razlike z orgazmi, ki so posledica fizične stimulacije in na drugi strani blueprint tehnike. Kajti, kot je dejala seksologinja, smo preveč obremenjeni s tem, kakšni naj bi bili vrhunci, kako naj bi jih opisali in kakšni občutki naj bi nas ob njih prevevali.

"Orgazem v vsakem primeru zagotavlja neprecenljive občutke, opisati te z besedami pa je prevelik izziv. Sicer bi se morali prenehati obremenjevati z vrhunci. Namen seksa niso orgazmi, namen seksa so užitki," je prepričana strokovnjakinja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

Seksologinja, preden metodo blueprint predstavi parom, tem ponudi kviz, s pomočjo katerega vsak posameznik odkrije svoj erotični zemljevid oziroma osnovni seksualni značaj, na podlagi katerega lahko partnerja nadgradita erotično doživljanje.

Kaj pa če ...

Kaj pa če s kvizom ugotovita, da se glede na seksualni tip ne ujemata? "Nič narobe," tolaži Loveova. "Nobena zveza ni zaradi tega obsojena na propad. Zadevo lahko primerjamo z jeziki: en govori angleško, drugi špansko, a to ne pomeni, da dva ne moreta postati par.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

Morata se naučiti jezika drug drugega, da bi se lahko pogovarjala. Če sta pripravljana vlagati v to, pridobita na več nivojih; znata nov jezik in lahko se medsebojno sporazumevata. Zadeva je z vidika seksa na moč podobna."

Tudi pri solo zabavi

In še nekaj izpostavlja strokovnjakinja: čeprav se tehnika največkrat izvaja v dvoje, je še kako uporabna in dobrodošla tudi med masturbacijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaiya (@missjaiya)

"Konec koncev naj bi človek sebe najbolje poznal, nepomembnejše pri celotni zgodbi pa je dejstvo, da je tehnika nekakšno potovanje, način, kako sebe prebuditi z vidika seksualnosti, kako izživeti spolno energijo in predvsem služi ozaveščanju, da smo vsi orgazmična bitja in da nas seksualno potovanje v bistvu vrača v naše samo jedro ter na sam začetek smisla in obstoja."

Preberite še: To se zgodi z ženskim telesom, če nima spolnih odnosov

Morda vas zanima tudi: Šest osnovnih vrlin res dobrega ljubimca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)