Ta Netflixova serija bo za vedno spremenila vaš pogled na seks (in na vse povezano z njim)

Gledalci žgečkljive, a poučne serije trdijo, da je z več vidikov nedvomno vredna ogleda.

5.1.2022 ob 5:29 | Foto: Gettyimages, YouTube, Instagram | Avtor: M. FL.

Ta Netflixova serija bo za vedno spremenila vaš pogled na seks (in na vse povezano z njim)

Serija, katere snovalka je Gwyneth Paltrow in je na ogledu na Netflixu nosi zanimiv naslov: Sex, Love & Goop ali v prevodu: Seks, ljubezen in Goop. Pri gledalcih je bila toplo sprejeta in mnogi, ki so si jo ogledali se strinjajo, da je spremenila njihov pogled na seksualnost ter menijo, da jim je nudila najboljši spolni poduk, kar so jih bili kdaj deležni.

Preden nadaljujete z branjem, si oglejte napovednik za serijo:

Sestavljena je iz šestih epizod, v njej pa seksualne napotke deli ekipa petih strokovnjakov, ki jih je nekdanja igralka in sedanja wellness gurujka zbrala z namenom pomagati in svetovati parom, ki se soočajo z različnimi težavami v spolnem življenju.

Gledalcem je tako predstavljen širok nabor tehnik, s katerimi lahko premagajo takšne in drugačne zadrege, tudi tiste, povezane z doseganjem orgazma.

"Orgazem naj ne bo povezan le z intimnim področjem telesa. Naj se ne skrči zgolj na organ A, ki gre v organ B," med drugim pojasnjuje seksologinja Jaiya Love in dodaja: "Zgodi se lahko kjer koli na telesu."

V dokaz svoji trditvi kasneje svetuje enemu od soprogov: "Področje za njenimi koleni se na dražljaje odziva tako, kot genitalije."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEX LOVE & GOOP

Nasveti, čeprav včasih neobičajni in kontroverzni, glede na odzive v praksi delujejo. Kar nekaj pohval serije se je zvrstilo na twitterju, kjer je en od gledalcev zapisal: "Sex, love & Goop na Netflixu je RESNIČNO dobra serija. Je kot predstavitev ljubezenskih jezikov, vendar … v seksualnem smislu."

Drugi je objavil: "Res uživam v seriji. Vsebina je kot nalašč zame. Mislim, da je zelo poučna in informativna."

Tretji pa: "Sex Love & Goop je tako odlično ustvarjena. To je najboljši poučni program, kar sem jih videl."

Vsem dobro znane težave

Gwyneth, ki je na določeni točki sama priznala, da je v seksualnosti večkrat v podrejenemu položaju, je k sodelovanju povabila pet parov s svojstvenimi težavami v razmerju.

Erika in Damon sta po šestih letih zveze začela ugotavljati, da sta seksualno nekompatibilna. Rama in Felicitas sta starša dveh otrok in zaradi ugašanja strasti skoraj pristala pred ločitvijo. Camille in Shandra sta sveže zaročeni in bi želeli več pestrosti v spalnici, Dash in Sera se borita s posledicami nezvestobe, Mike in Joie pa se soočata s padcem libida.

Ob Jaiyi Love parom svetujejo še trener intime Michael Boehm, vaditelj tantričnega seksa Amin Peterson, trener erotike Darshan Avil in trenerka Katarina 'Kata' Wittich.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEX LOVE & GOOP

Vsak pomaga s svojega vidika in področja, pare obravnavajo individualno in skupaj podirajo stereotipe, zaradi katerih se lahko čisto vsak znajde na mrtvi točki glede seksualnosti.

In kot ugotavljajo strokovnjaki, so razlogi za seksualne težave na moč podobni, če že ne enaki pri domala vseh. Se pa je treba pri reševanju teh poglabljati v številne plati osebnosti: tako telesne kot mentalne, čustvene in v končni fazi erotične.

Čeprav gre za povsem konkretne primere, se lahko mnogi poistovetijo s težavami obravnavanih parov ter rešitve prenesejo v svoje življenje. In, vsaj glede na odzive gledalcev, zadeva očitno deluje.

Povzeto po portalu Mail Online

Preberite še: Hitro v posteljo! Znanost je odkrila še en pozitiven učinek seksa

Morda vas zanima tudi: Kako mi je afera rešila zvezo (osebna izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)