Šest osnovnih vrlin res dobrega ljubimca

Le nekdo, ki premore določene vrline, je lahko dober ljubimec.

3.1.2022 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest osnovnih vrlin res dobrega ljubimca

Drži, da obstaja cel niz zaželenih lastnosti, ki jih ženske pričakujejo od partnerjev, veliko teh se nanaša na seksualna pričakovanja.

Tracey Cox, spolna terapevtka in avtorica številnih priročnikov, ki naj bi parom pomagali do boljše spolne izkušnje, izpostavlja šest takšnih, ki pritičejo dobremu ljubimcu. Brez njih si moški ne more nadejati tega naslova.

Omenjene lastnosti izpostavlja na podlagi dolgoletnega dela s pari, večina pa se jih, kot pravi, pokaže že ob prvem intimnem srečanju.

Nezanemarjanje oralnega seksa

"Nekdo, ki se izogiba oralnemu seksu, res ni najbolj zaželen partner. Kajti prav s to obliko intimnega akta ženske praviloma brez težav dosežejo vrhunec," je prepričana Coxova in dodaja: "Moški, ki ga zavrača, svojo ljubimko prikrajša za mnogokatere užitke."

Skratka, spretnost v oralnem seksu je prva neprecenljiva vrlina dobrega ljubimca.

Poslušanje napotkov

Tako kot je vsak moški, je tudi vsaka ženska zgodba zase in ne glede na to, koliko partnerkam je nekdo pričaral vrhunec, tehnike, ki so do uspeha vodile pri eni, pri drugi morda ne bodo.

Če ona njemu malo pomaga z namigi, nasveti ter navodili, bi jih on moral upoštevati, ne pa za vsako ceno ravnati po svoje. "Moški, ki zna poslušati ter upoštevati namige, nedvomno izpolnjuje enega od pogojev za laskavo lento," je prepričana Coxova.

 

Brez hvaljenja z veščinami

Seveda želi vsak očarati osebo, ki je z njim med rjuhami. Vendar, ko gre za kvalitete v seksu, tako kot tudi pri večini drugih primerov, štejejo dejanja in ne besede.

Hvaljenje z osvojenimi trofejami, mnogimi izkušnjami in tudi uspehi zagotovo niso dejanja, ki bi si jih dober ljubimec smel dovoliti.

Posvečanje pozornosti njenemu vrhuncu

"Nenapisano pravilo se glasi, da bi moral on počakati na njen orgazem, šele nato pa se posvetiti svojemu užitku," meni terapevtka.

Nekdo, ki že od samega začetka to pravilo ignorira in vso pozornost namenja le sebi, tega tudi kasneje ne bo spremenil.

Deli pohvale

Dejstvo je, da neiskrene pohvale vsaka hitro prepozna in jo seveda odvračajo. A pristni, iskreni ter spontani komplimenti so nekaj povsem drugega. Dober ljubimec z njimi se skopari.

Ni ga strah čustev

Zlasti po prvem intimnem aktu se včasih lahko pojavijo neprijetni občutki. Ne poznata se še dovolj dobro, ne vesta, kako se drug ob drugem obnašati, ne vesta, kaj drug od drugega pričakovati.

Nič neobičajnega in nič nenavadnega. Vendar ne glede na to, kako neprijetna je situacija, pobeg iz postelje in skozi vrata nikoli ni sprejemljiv.

Če ne veste, kaj storiti, je bolje vprašati in izraziti nelagodje. Konec koncev je najbrž obojestransko, s tem, ko je ubesedeno pa ne pridejo negativne, temveč pozitivne točke.

Preberite še: Horoskop: Seksi lestvica od najboljšega do najslabšega ljubimca zodiaka

Morda vas zanima tudi: Spoznajte jih: sedem znakov, da je dober v postelji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)