Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Nekatere spolne poze med pripadnicami nežnejšega spola niso najbolj priljubljene.

23.9.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Več kot 1200 bralk časopisa Women’s Health je sodelovalo v anketi, v katerih so se izrekale o tem, kateri so zanje najslabši spolni položaji, oziroma v katerih pozah najredkeje doživijo orgazem.

In tako se je izluščilo pet takšnih, ki med njimi niso najbolj priljubljeni. Tu je seznam, ki je nastal z njihovo pomočjo.

Položaj po pasje

Mnoge so povedale, da je seks v tem položaju zanje zelo boleč. Kajti penetracija med njim je zelo globoka, kar je velikokrat prej slabost, kot prednost.

Res je sicer, da jo partner lahko uravnava ter z rokami razvaja ljubimko po spolovilih, dojkah in drugih erogenih conah, a žal v navalu strasti na vse to prepogosto pozablja.

Jahačica

Sicer velja za priljubljeno pozo med damami, a le med najbolj samozavestnimi. Ženske, ki imajo nizko samopodobo in se obremenjujejo s svojim videzom, se v njej le težko sprostijo in uživajo. Posledično skorajda nikoli ne dosežejo orgazma.

 

Obrnjena kavbojka

Na prvi pogled seksi in avanturistična, v realnosti pa ni najbolj priljubljena med damami. Kajti penis in vagina se ne spajata pod kotom, ki bi zagotavljal maksimalne užitke.

Misijonarski položaj

Sicer intimna poza, ki žal ne nudi prav veliko možnosti za njen orgazem. Zlasti, če on ni pretirano obdarjen. Njegovo telo v njej le težko stimulira pravo mesto, zato je malo možnosti, da bi jo pripeljala do veselega konca.

Položaj 69

Naj bo še tako opevan, med ženskami res ni najbolj priljubljen. Zlasti ne, če je ona spodaj. Pa tudi sicer se je v bistvu težko osredotočiti na hkratno prejemanje in dajanje užitka. Tako da … včasih za popestritev naj bo, a veliko lažje bo orgazem doživela v kateri od manj zapletenih poz.

Preberite še: Vse prednosti in slabosti seksa pod prho

Morda vas zanima tudi: Spregledane erogene cone, ki pričarajo nepozabne užitke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)