Najboljše poze za prvi seks

Da bi bila prva spolna izkušnja kar najbolj prijetna, razmislita tudi o tem, katero pozo bosta ob tej priložnosti izbrala.

17.5.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljše poze za prvi seks

Prvi seks prinaša nenavadno mešanico neštetih občutkov: vse od pričakovanja do strahu, zadrege in tudi bojazni. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo nanj in dobro je poznati tiste, ki imajo na končni rezultat največji vpliv.

To so na prvem mestu temeljite priprave na sam dogodek ter premišljena izbira poz. Zakaj je oboje pomembno in na kaj mora biti dekle, ki se pripravlja na prvo spolno doživetje pozorno, navaja Your tango.

Spoznaj svoje telo

Masturbacija je lahko odličen uvod v prvi spolni odnos v dvoje. Zato z njo, preden nastopi ključni korak v zvezi, raziskuj svoje telo.

Z masturbacijo boš spoznala, katere točke na telesu prinašajo največje užitke, kaj ti je všeč in česa ne maraš ter še veliko več, kar bo olajšalo prvi seks v dvoje ter pregnalo vsaj nekatere z njim povezane dvome in zadrege.

Pogovarjaj se

Pogovori o seksu so ključni v vsaki fazi razmerja, zlasti pa so pomembni, preden se spustita v spolni odnos.

Povej, kaj od njega pričakuješ, povej, česa te je strah ali sram in tudi, katere meje ne bi nikoli prestopila. Skratka, bodi odkrita in poštena do sebe ter njega.

Imej realna pričakovanja

Ne glede na to, kaj so ti o seksu pripovedovale bolj izkušene prijateljice ali kaj si videla na tv zaslonu, vsaka ženska ter vsak spolni odnos sta zgodbi zase in tvoja izkušnja najbrž ne bo enaka izkušnji prijateljice.

 

Roko na srce, ni dobro imeti previsokih pričakovanj, kajti morda boš prav zaradi njih razočarana.

Zelo verjetno ne bo čarobno, magično in čudovito. A še vedno bo lahko lepo in prijetno. Morda tudi vir kakšne zadrege. Skratka, pripravljena bodi na vse.

Kaj pa najboljše poze pa prvi seks?

Ti zgoraj

Verjetno si že slišala in prebrala, da je to položaj, v katerem ima ona vse niti v rokah. Kar pomeni, da boš med njim lahko nadzorovala globino ter kot penetracije, s čimer boš poskrbela, da bo bolečina izvzeta ter da fanta ne bi preveč zaneslo in bi te presenetil z naglico.

Misijonarska poza

Ena od prednosti te poze je stalen očesni stik. Med njim se lahko ves čas gledata v oči. Hkrati je med njo prisoten tesen telesni stik in s tega vidika prinaša prijetne občutke.

Če si bolj sramežljive narave, je prednost tudi, da je tvoje telo nekoliko skrito (saj ne, da bi se ga morala sramovati), penetracija v njej pa je lahko nežna in počasna ter omogoča postopen vstop penisa v tvoje telo, kar je za prvič dodaten plus.

Malo drugačen položaj po pasje

Če vaju mika položaj po pasje, se z njim spoznavajta počasi. Sprva tako, da ti ležiš s celim sprednjim delom telesa na površini, on pa vstopa od zadaj tako, da s svojimi nogami objema tvoje.

Penetracija v tej pozi je počasnejša in pritisk manj izrazit, kar je pri prvem seksu vsekakor pomembno.

Žlička

Intimna poza, med katero ti ležiš pred njim na boku, on pa je za teboj in vstopa od zadaj. Med njo je prisoten tesen stik teles, omogoča počasne in nežne gibe ter je zato en od položajev, primeren za prvi seks.

Preberite še: Deset lastnosti vagine, za katere moškim ni prav nič mar

Morda vas zanima tudi: Tri opozorila, da bo v postelji razočaral (prepoznaj jih še preden prideta do nje)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)