Tega vam o seksu po ločitvi (ali razhodu) ni povedal nihče!

Po ločitvi se marsikaj spremeni, drugačno postane tudi spolno življene in to na načine, ki si jih nihče ne predstavlja.

24.11.2022 ob 8:18 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tega vam o seksu po ločitvi (ali razhodu) ni povedal nihče!

Dejstvo je, da pravil za določene stvari v življenju ni. Med takšne zadeve sodi tudi, kako se nekdo obnaša po koncu zveze, kako se znova postavlja na svoje noge in kako izkušnja z razhodom ali ločitvijo vpliva na njegovo spolno življenje.

Kajti na določeni točki seks, vsaj pri večini, znova postane del življenja in prav tako pri večini ta ni takšen, kot so ga bili vajeni.

Obstaja nekaj resnic o spolnosti po ločitvi, ki jih praviloma nihče ne pove naglas. Sedem takšnih razkriva portal Worthy.com.

Verjetno se vam bo zdelo, da gori vaše celo telo

Nov seks  je vznemirjujoč in poln pričakovanj. Najbrž ste bili dolgo brez njega. Morda se je vaše seksualno življene končalo še pred ločitvijo. Zato se ne čudite, če se bo vaše telo na seksualne dražljaje odzvalo s polno paro in boste občutili vzburjene, kot ga niste še še nikoli poprej.

To je nekaj povsem naravnega in običajnega, a pozor: kljub navalu strasti in občutka, da vam gori celo telo, ne pozabite na varnost. Z vseh vidikov.

Morda boste občutili krivdo

Kaj lahko vas bo ujel kanček krivde in zdelo se vam bo, da počnete nekaj narobe. Konec koncev ste se prej dolga leta ljubili s človekom, ki ga je sedaj zamenjal nekdo drug.

Vendar si dopovejte, da ničesar ne počnete narobe in da je prav, da greste z življenjem naprej.

Morda boste merila postavili prenizko

Da bi se znova počutili seksi, privlačno in zapeljivo, vas bo morda skušnjava pripeljala do tega, da boste svoja merila postavili malo prenizko.

Ne odrecite se tistim, ki ste jih vedno zagovarjali. Kajti kljub temu, da je za vami tragično obdobje življenja, ste še vedno poželjivi in privlačni ter imate še vedno možnost izbrati za vas najboljše.

Napadali vas bodo z vseh strani

Mlajšim se boste zdeli izkušeni in zato privlačni, starejšim zanimivi, ker ste svobodni.

Vsa ta pozornost vam bo lahko laskala, a še enkrat: samo zato, ker ste ločeni, vam ni treba nižati standardov in meril. Ne glede na to, kakšni ti so.

Morda boste od prve izkušnje pričakovali preveč

Res je, da vas bo ob prvem seksu po ločitvi prevzelo veliko strasti in bodo vaše telo preplavili hormoni, a kaj lahko izkušnja ne bo takšna, kot ste si jo nadejali.

Zadrega in dejstvo, da ste z nekom novim, bosta opravili svoje.

Če vam bo do tega, zato nekomu dajte drugo možnost. Če bo razočaranje le preveliko, niste nikomur dolžni ničesar in lahko zgodbo hitro zaključite.

Lahko se boste ujeli v past, imenovano seks iz maščevanja

Seks iz maščevanja ni mit, je dejstvo in v bistvu se zgodi zelo pogosto: nekdo se za vse slabo bivšemu hoče maščevati tako, da hitro skoči v drugo posteljo.

Zadeva ni najbolj smiselna in smotrna. Zato razmislite, ali bi se seksu predali zaradi jeze ali zaradi pozitivnih občutkov. Če je odgovor jeza, potem raje ne.

Morda vas bo premamila preteklost

Morda razmišljate o seksu z bivšim. Morda o tem razmišlja on. In če se znajdeta na istem bregu, ne glede en resničen razlog, obudita seksualno vez.

Morda ste celo prepričani, da bo tokrat vse drugače.

Vendar vedite: seks z bivšim ima svoje prednosti, ima pa tudi svoje slabosti in preden si ga privoščite dobro razmislite, kakšne bodo njegove posledice.

Največkrat bodo to solze in ne ravno sreče.

Preberite še: Zakonska svetovalka: »To je najpogostejša pritožba nesrečnih žena«

Morda vas zanima tudi: 5 znakov, da je spal z drugo žensko


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)