Samski na valentinovo? Odlične ideje, kako preživeti ta dan

Bliža se praznik zaljubljencev, katerega samski ne pričakujejo ravno z največjim navdušenjem.

8.2.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Samski na valentinovo? Odlične ideje, kako preživeti ta dan

Teoretično vsi dobro vemo, da biti samski na valentinovo ni prav nič posebnega. A dejstvo je, da pogledi na srčke, vrtnice in zveneče napise v poklon ljubezni, zbudijo vsaj malo grenkega priokusa.

Zato bi se nekateri pred njimi najraje skrili in dan zaljubljencev mirno prespali. Tudi to je ena od opciji, mi pa vam ponujamo nekaj še boljših idej, kako preživeti valentinovo, če ste v družbi samih sebe.

Igrajte se

V običajnih časih bi lahko k sebi povabili prav tako samske prijatelje in organizirali večer družabnih iger. Ker zaradi pandemije ter ukrepov proti širjenju novega koronavirusa letos to odpade, se igrajte drugače: naložite si katero od računalniških iger ter svoje sposobnosti in taktike merite z računalnikom ali soigralcem na drugi strani zaslona.

Odklopite se

Družabna omrežja z vseh strani spominjajo in opominjajo, da 14. februar za zaljubljence ni običajen dan. Če ste nemalokrat že prav pocukranih objav pošteno siti, je rešitev preprosta: za en dan se odklopite.

Namenite si dan za razvajanje

Da, res je, sprostitveni in negovalni centri so zaprti. A vse, kar dobite v njih, lahko izkoristite doma: sproščujoča kopel, dišeče sveče, nežna glasba, obrazna maska, kozarec vina, mehka brisača. Kaj več bi še lahko želeli.

 Yakobchuk Olena/Gettyimages

Nagradite se

Nakupovanje odpade. Zato izkoristite spletno ponudbo in na katerih od mnogih spletnih trgovin izberite nekaj, kar si že dolgo želite. Če nimate nikogar, da bi vam kupil, si kupite sami. Še imate čas, da bo do valentinovega na vašem naslovu.

Podajte se v naravo

Izleti v oddaljene kraje so žal prepovedani, torej raziskujte vse, kar ponuja domače okolje. Narava se nekje že prebuja iz zimskega spanca in ob pogledu na teloh ter prve zvončke boste zagotovo občutili bližajočo se pomlad ter pozabili na dejstvo, da niste (znova) dobili šopka vrtnic.

Specite nekaj sladkega

Po vašem okusu in samo za vas. Prednosti bodo mnoge: dan bo hitreje minil, sladka nagrada v zahvalo za trud pa bo nadomestila čokoladne bombone, ki gredo na dan zaljubljencev dobesedno za med.

Nekomu poklonite šopek

Ker najbrž ne bo šlo osebno, pokličite v cvetličarno, naročite lep šopek in ga pošljite osebi, ki vam je prav posebej pri srcu. Naj bo to mama, sestra, sodelavka ali prijateljica. Ko boste drugemu polepšali dan, ga boste tudi sebi.

Sestavite puzzle

Tiste, ki vam že dolgo ležijo v omari in čakajo, da boste zanje imeli čas. Valentinovo je kot nalašč in občutek, ko boste na mizo položili zadnjega, bo neprecenljiv.

Preberite dobro knjigo

Kdaj ste nazadnje brali? Dobra knjiga je najboljša prijateljica in čas naj vam krajša tudi tedaj ko zaljubljenci berejo in pišejo le ljubezenske verze.

Priredite plesno zabavo

S samim seboj: dobra glasba, poskočni ritmi in telo, ki se ziblje ali skače v njih, čeprav je samo. Odličen ventil za sproščanje negativne energije, način za premagovanje dolgčasa in svojevrstna terapija, ki spodbuja počutje ne glede na okoliščine.

Poiščite novo serijo

Izbira je neskončna. Na netflixu ali podobnih platformah boste zagotovo našli kaj zase. In glejte … epizodo za epizodo.

Počistite stanovanje

Če res nimate druge ideje. Kajti čisto stanovanje je srečno stanovanje in srečno stanovanje je srečen lastni (ali najemnik). Namig: z dobro glasbo bo veliko lažje.

Spoznajte se z ročnimi deli

Če kvačkanju, pletenju ali vezenju še niste kos, rezljajte iz papirja, ustvarjajte lepljenke, zgibanke, rišite, slikajte, barvajte, izdelujte nakit iz materiala, ki ga imate doma, skratka, nešteto je idej, le poiščite tisto, ki vam najbolj leži.

Častite lenobo

Bi celo popoldne najraje preležali na kavču? Zakaj pa ne. Naj bo valentinovo izgovor za lenobo. Oblecite se v pižamo, zavijte se v toplo odejo, skuhajte si vročo čokolado in si, če se vrnemo nekaj postavk nazaj, zavrtite kakšno dobro serijo ali v roke vzemite knjigo.

Ter ne počnite ničesar in si tako pokažite, da imate radi. Sami sebe.

Povzeto po portalu Good Housekeeping

Preberite še: V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Morda vas zanima tudi: To so besede, ki so jih samski že pošteno siti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)