Kdo najpogosteje vara? Prvorojenci, lastniki nepremičnin ...

Očitno nekatere lastnosti višajo tveganje za skok čez plot.

1.9.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kdo najpogosteje vara? Prvorojenci, lastniki nepremičnin ...

Nemogoče je z gotovostjo napovedati, kdo bo na določeni točki prevaral partnerja in kdo bo za vsako ceno ostal zvest. A dejstvo je, da so nekatere značajske črte značilne za osebe, ki rade pogledajo na drugo stran plota.

Obstaja veliko raziskav na to temo in na podlagi mnogih zbirk statističnih podatkov se je pokazalo, da so prešuštnikom največkrat skupne sledeče lastnosti.

Ekstrovertiranost

Leta 2021 so na spletni strani za iskanje zunajzakonske zabave Ashley Madison izvedli raziskavo, v katero so vključili 2100 prešuštnikov. 59 odstotkov sodelujočih je sebe ocenilo kot ekstrovertirane.

To v bistvu niti ne preseneča. Introvertirane osebe so namreč bolj zadržane in najraje v družbi samih sebe, afera bi bila zato zanje prej breme kot zadovoljstvo.

Vrstni red v družini

V istem poizvedovanju se je izkazalo še, da so prešuštniki največkrat najstarejši otroci v družini. 39 odstotkov teh je bilo namreč prvorojencev, 29 odstotkov najmlajših in 24 odstotkov nekje vmes.

 

Zanimivo pri tem je, da je bilo le osem odstotkov nezvestih edincev.

Nizka samokontrola

V časopisu Journal of Family Psychology so leta 2020 objavili rezultate raziskave univerze Carolina. Ta je nakazala, da se prešuštniki ne uprejo težko le seksualni skušnjavi, temveč imajo tudi z drugih vidikov izjemno nizko stopnjo samokontrole.

Položaj v službi

Glede na rezultate že omenjene ankete spletne strani Ashley Madison, je veliko prešuštnikov zaposlenih na vodilnih mestih v podjetjih. 17 odstotkov teh je tako managerjev in sedem odstotkov izvršnih direktorjev.

Lastništvo nepremičnine

66 odstotkov sodelujočih v tej isti raziskavi je povedalo, da imajo v lasti svojo nepremičnino.

Značilne obrazne poteze

Leta 2019 so v časopisu Royal Society Open Science objavili rezultate avstralske študije, v kateri so strokovnjaki odkrili, da imajo moški, ki varajo, na splošno bolj možate obrazne poteze, kar pomeni močnejšo čeljust, goste obrvi ter ozke ustnice.

Niso pa našli povezave med značilnostmi obraza in varanjem pri ženskah.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Kaj se zgodi, če ženska vara z žensko in druge zanimivosti o prevari

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Trije astrološki znaki, ki največkrat varajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)