Prelomno 7 leto zveze - dejstvo ali zgolj mit? Numerologinja pojasnjuje!

Pregovorno velja, da je sedmo leto usodno za pare. Numerologinja pojasnjuje, od kje to prepričanje in koliko je v njem resnice.

26.7.2018 ob 3:32

par_sreca_mesto_razgled_micna.jpg

Velikokrat je mogoče slišati, da je sedmo leto razmerja prelomnica, na kateri zveza ali ostane in se nadaljuje še dolga leta, ali žalostno propade. Je to mit ali resnica? Res je, da se številni pari po določenem času znajdejo pred izzivi, ki lahko odnos popeljejo proti razhodu, pa je to prav tedaj, ko sta partnerja skupaj sedem let? Zakaj ravno sedem? 

Dilema, ki je numerologinjo Jen Duchene spodbudila, da je na temo sedmih let odnosa, oziroma vpliva števila sedem na zvezo napisala blog, katerega povzema Your Tango.

"S povsem razumskega vidika se sliši kot stara ljudska modrost in resnica. Statistike namreč kažejo, da se številna partnerstva ujamejo v kolesje rutine prav nekje po sedmih letih, kar je dokaj razumljivo. Vse se vrti v ciklih, tudi odnosi. Morda se zdi neverjetno, da je ljubezen pogojena s števili, a v življenju in v razmerju vedno obstajajo vzorci. Z njihovo pomočjo je mogoče predvideti dogodke ter se pripraviti na tisto, kar posameznike in razmerja čaka v prihodnosti.

Tipičen cikel razmerja traja sedem let. Po tolikšnem času so potrebne določene akcije in ukrepi, da se zveza pomakne na naslednjo raven. Konec cikla ne pomeni konca zveze. Gre namreč za razvoj in napredovanje tako posameznikov, kot odnosa, v katerega sta vpeta.

Osebne želje ter potrebe so vselej prisotne in kaj lahko se izgubijo v potrebah nekoga drugega (denimo partnerja). Pozabljaje nase na dolgi rok ne pomeni nič dobrega. Nekje pri sedmih letih skupnega življenja se pojavijo potrebe po tem, da se partnerja zazreta vase in v svoj odnos.

Spiritualna sedmica od vsakega, vključenega v razmerje zahteva, da si zastavi vprašanja, kot so: Kaj mi zveza pomeni? Kako se v odnosu počutim? Mi nudi tisto, kar sem pričakoval(a)?

Tipični znaki, da vse skupaj zahaja na napačno pot, so pomanjkanje strasti, izčrpanost, utrujenost in dolgočasje kljub temu, da je ljubezen še prisotna. Morda je zveza obstala na mrtvi točki, čarovnija je izginila, kljub temu pa sedmica ne pomeni, da je nanjo padel mrak in da je obsojena na propad. Kajti, čeprav je sedmo leto res usodno, je mogoče vpliv sedmice obrniti sebi v prid in oživiti strasti.

Ne verjamete?

Pomislite na obliko števila sedem: videti je skoraj kot puščica, ki je usmerjena navzgor, njen daljši del pa se zdi, kot bi bil trdno zapičen v tla. Spominja na strelo, torej močno svetlobo, energijo za spremembe, na vez med nebesom in zemljo, med preteklostjo in prihodnostjo. Kar je nedvomno lahko velik navdih.

Sedmica je simbol oddiha

Počitek potrebuje vsak od nas. Počitek je povezovanje s samim seboj, s svojimi sanjami in intuicijo. Nudi priložnost za soočanje s strahovi in dilemami ter za iskanje poti, ki vodijo v prihodnost.

Sedmica je simbol radovednosti

Je število čudežev in čudes (pomislite na sedem svetovnih čudes). Zato v vsakomur prebudi notranjega raziskovalca in ga spodbudi k osvajanju novih veščin ali obiskovanju še neznanih krajev. Ob tem posameznika napeljuje k iskanju tistega, kar ga žene naprej, ga veseli in mu nudi največ motivacije. Ljudi pripravi do tega, da se zazrejo vase in pokukajo pod površje vidnega. Spodbudi jih k prepoznavanju in ozaveščanju notranjih strasti, namenjanju pozornosti svojim pričakovanjem in k spodbujanju partnerja, da poišče njemu lastne.

Če se partnerja pri tem podpirata in si skupaj privoščita nove avanture, prav pod vplivom sedmice najdeta tisto, kar ju lahko tesneje poveže. Dejanja so lahko velika in mala, vsekakor bosta, če bosta pri tem aktivno sodelovala oba, sedmo leto zveze obrnila vajinemu odnosu v prid. In na drugi strani: če bosta to počela vsak zase, odnos preljala proti koncu

Sedem je tudi število narave

Svojo pravo naravo je najlažje odkriti z raziskovanjem tistega, kar vas obdaja. Podajte se na sveži zrak, najbolje bosi in prisluhnite petju ptic ter drugim zvokom, ki vas obkrožajo. Bodite pozorni na občutke, intujicijo in si privoščite malo razvajanja. Kaj vas narava lahko nauči o odnosih? Nič v njej ni nesmiselnega, vse je tam z namenom. In če vam zazdi, da se v zvezi pojavljajo bremena, okostnjaki in zamere, je to idealna priložnost, da prevetrite odnos in ga počistite ter v njem vzpostavite ravnovesje, kakršno vlada v naravi. Res je, včasih so v njej tudi nevihte, a po njih je ozračje čisto in razgled čudovit.

Prav takšen bo, če bosta pod vplivom sedmice prečistila, vajin odnos. Tako bosta sedmo leto obrnila sebi in zvezi v prid. Postala bosta močnejša kot par in v nov cikel zakorakala zrelejša ter pripravljena na nove izzive, ki jih bo prineslo naslednje sedmo leto."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Alenka Košir ali pa 7 napak v postelji, brez katerih bi bilo vaše spolno življenje lahko veliko boljše 


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)