Pet napačnih pristopov reševanja razmerja v krizi

O njih raje ne razmišljajte.

18.9.2016 ob 5:45

niresitev.jpg

Ko začutite, da se razmerje bliža prepadu, ne gre takoj vreči puške v koruzo. Velikokrat ga je mogoče rešiti. Če sta se zanj seveda pripravljena boriti oba in poznata prave načine, ki vaju lahko usmerijo k skupni sreči. Nekateri pa so povsem napačni. Poglejte si pet takšnih, ki zagotovo ne bodo izboljšali in ne rešili vajinega odnosa.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.  

Otrok

Najslabša možna stvar, s katero bi želeli izboljšati razmerje, je odločitev za otroka. Rojstvo lahko zdrav odnos res neizmerno oplemeniti, ne more pa zaceliti načetega. Nasprotno, nova obveznost in novi stroški ter neizmerna odgovornost lahko le še pospešijo zadeve in to ne v smer, v katero bi želeli stopiti, pač pa v nasprotno. Takšno dejanje je skrajno neodgovorno, saj ne bo slabo vplivalo le na vaju kot par, temveč tudi na nič krivega malčka.

Poroka

Lahko bi rekli, da je odločitev za poroko v razmerju, kjer nekaj škripa, drugi najslabši način reševanja zveze. Takoj za otrokom. Morda bosta ob pripravah in načrtih res nekoliko pozabila na vajine razprtije, a s poroko boste le odložila neizogibno. Sam obred in potovanje bodo sicer najlepši trenutki vajinega življenja, a ko se bo vročica pomirila, bosta znova ujeta v stare vzorce, ter se na koncu razšla. Z lepimi spomini, pa tudi večjimi stroški.

Spolnost, ki je ne marate

Menite, da vaš dragi z vajinim spolnim življenjem ni ravno zadovoljen, zato mu želite ustreči tudi v pozah in praksah, ki jih sicer raje ne bi preizkusili. A njemu na ljubo in razmerju v prid ste pripravljeni spustiti vaše meje in stopiti čez sebe. Nič ni narobe, če razširita svoje spolne izkušnje, vendar vama mora biti ob njih prijetno. Obema. Kakršen koli pritisk v postelji ni zaželen in zagotovo zadev v odnosu ne bo postavil na pravo mesto.

Pometanje pod preprogo

Da ne bi prilivali olja na ogenj, o zadevah, ki vam niso všeč, raje tiho molčite. In trpite. Ter s tem ne rešite prav ničesar. Res se ne prepirata (vsak dan) a to, da o težavah ne govorita na glas, ne pomeni da jih ni. Nasprotno, pomeni, da se bodo razrasle čez vse meje in postale nepremagljive. Zatiranje svojih pogledov, misli, idej in želja (četudi njemu niso po volji) ne bo pomagalo vajinemu odnosu. Lahko bosta celo ostala skupaj, a zagotovo v takšni zvezi ne boste srečni. Si res želite tega?

Spreminjanje sebe

V prepričanju, da boste drugačni dragemu bolj všeč, ste se pripravljeni zanj povsem spremeniti. Samo njemu na ljubo noro telovadite, hujšate in kupujete nova oblačila ter visite pri frizerju. A to še ni vse, tudi obnašanje ste mu podredili v tolikšni meri, da sploh ne veste več, kdo ste. Vse, kar počnete ali ne počnete, je podrejeno njegovim željam in potrebam, časa zase sploh nimate več, on pa vašo uslužnost s pridom izkorišča. Na koncu vam vse to ne bo pomagalo. Če vas ne ljubi takšne, kot ste, vas ne bo ljubil tudi, če boste povsem drugačni.

Raje poiščite nekoga, ki vas bo cenil in za katerega se vam ne bo treba spreminjati. Sprejemanje sočloveka je namreč najmočnejši pokazatelj ljubezni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)