Resnične izpovedi: Obiskovanje prostitutk in drugi s seksom povezani razlogi za ločitve

Dober seks je en od temeljev zakona, seksualne težave pa neredko vodijo v ljubezenski brodolom.

21.8.2019 ob 12:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Resnične izpovedi: Obiskovanje prostitutk in drugi s seksom povezani razlogi za ločitve

Kvalitetno seksualno življenje je en od pogojev za uspešno in srečno intimno razmerje. Na drugi strani nedvomno drži, da kadar na tem nivoju škriplje, par neredko obupa nad odnosom.

Zakonski terapevti se velikokrat srečujejo s pari, ki zaidejo v slepo ulico in pri katerih takšne in drugačne seksi zadrege vodijo v razpad razmerja ali ločitev.

Takole so izpostavili nekaj konkretnih seksualnih razlogov za ljubezenski brodolom, ki so jim jih zaupali tisti, ki so se k njim zatekli po pomoč.

Nikoli nisva poskušala ničesar novega

"Svojo soprogo sem spoznal, ko mi je bilo 17 let in bila je prva oseba, s katero sem seksal. A že tedaj, ko sva se poročila sva nekako vedela, da nisva sposobna v najino spolno življenje vnesti nekaj novega, drugačnega. Res sva bila z leti drug ob drugem vse bolj sproščena, vendar je po rojstvu najinega prvega otroka in po nekaj spontanih splavih seks izgubil ves čar. Dojela sva, da bolje kot partnerja delujeva kot prijatelja, zato vsa se sporazumno razšla," Luke, 35 let.

Preberite še: Štiri dejstva o ženskem orgazmu, ki si jih večina razlaga narobe

Prevaral me je

"Moj sedaj že bivši soprog me je prevaral, kar sem mu bila pripravljena odpustiti, on pa je dejal, da ne želi monogamne zveze, zato je bila ločitev moja edina možnost," Clara, 31 let.

Nikoli nisva seksala

"Resnica o najinem zakonu je ta, da sva z možem seksala vsega skupaj trikrat v letu in pol. In to je bil moj razlog za ločitev. On ni imel nikakršne želje po telesni ljubezni, po raziskovanju spolnosti, ni se hotel o tem pogovarjati, ni imel volje, da bi našla rešitev. Nisem mogla ostati v zakonu, kjer se nisem počutila poželjiva," Lea, 29 let.

Obiskoval je prostitutke

"Moj bivši je bil čudovit ljubimec, s katerim sem v zakonu uživala 20 let. Čisto po naključju pa sem odkrila, da redno obiskuje prostitutke in od tedaj nisem več hotela spati z njim," Cathrine, 51 let.

Preberite še: Seksala sva na šefovi mizi (Resnične izpovedi o avanturah na delovnem mestu in anketa Mične)

Seks je jemala preresno

"Bivša soproga je imela stroga navodila glede seksa: kaj naj bi in česa naj ne bi počela ona in kaj na bi ter česa naj ne bi počel jaz. Akt je zato bolj kot na užitek, spominjal na trdo delo," Josh 34 let.

Nisem se oziral na njene potrebe

"V prvem zakonu sem bil mlad in neizkušen ter nisem vedel, da smo moški in ženske različni in zato pri nas delujejo različni pristopi. Vse sem opravil hitro ter sebi v prid, ona bi želela več intimnosti. Ko sedaj razmišljam o tem, me je sram," Luke, 52 let.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Štirje glavni razlogi za razpad zveze

Morda vas zanima tudi: Lahko zveza brez seksa preživi (Odgovarjajo zakonski terapevti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)