Kako v sedmih korakih pozabiti na bivšega

S časoma bo izginil iz vašega srca.

2.9.2016 ob 10:05

konec.jpg

Vseeno je, ali ste se z njim spustili v vročo poletno romanco, ki se je s koncem počitnic končala, ali sta se po dolgih letih zveze razšla. Bolečina vas razžira in vse, kar si želite je, da bi čimprej minila. Radi bi ga torej kar najhitreje pozabili. S pomočjo sledečih sedmih korakov bo vse veliko lažje.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Spustite vse na plano

Iz svoje duše, seveda. Pravico imate konec zveze obžalovati. Če bi radi le jokali, jočite. Če bi ga radi opravljali prijateljicam, jih povabite k sebi na čaj ali kavo. Lahko tudi na kozarček rujnega. Če sodite med tiste, ki najraje objokujejo sami ob depresivni glasbi, potem izvolite. Brskajte po spominkih in obžalujte. Ali jih uničujte. Počnite kar koli, kar si trenutno želite in vam prinaša tolažbo. Vključite tiste sladke dobrote, ki sodijo zraven.

Zberite se

Nato bo sledil sledi trenutek, v katerem boste spoznali, da vam tisto, kar ste počeli v prvem koraku, ni ravno prineslo zadovoljstva. Seveda boste ugotovili tudi, da je bil potreben in da ste si vsaj trenutno olajšali dušo, a sedaj je čas, da se zberete. Pozabite na zamere, ki jih kuhate do njega, konec koncev niso več pomembne. Začnite razmišljati s trezno glavo, jih pustite za seboj in stopite v prihodnost.

Ne zaničujte ljubezni

Ne ujemite se v past, v katero stopijo mnoga dekleta in po propadlem razmerju obupajo nad ljubeznijo ter si prisežejo, da ne bodo več nikomur dovolile, da bi jih prizadel. Takšno razmišljanje vam ne bo prav nič pomagalo, kajti ljubezen nima veliko skupnega z občutki, ki vas trenutno prevevajo. Čeprav se ta zgodba ni izšla tako, kot ste se nadejali, to ne pomeni, da se bo tako zgodilo tudi naslednjič. Zagrenjenost ni na mestu.

Delajte na sebi

Če boste zadovoljni s seboj, se boste počutili bolje. Zato poskrbite zase in počnite tisto, kar vam je všeč in kar vas sprošča: berite knjigo, pojdite v kozmetični salon, privoščite si manikuro. Karkoli, kar vam bo zagotovilo lepši videz in predvsem boljše počutje.

Obkrožite se s prijateljicami

Končno je nastopil čas, ko morate pokukati iz svoje votlinice in se obdati s prijateljicami ter uživati v njihovi družbi. Takoj bo bolje, saj ne boste več mislili nanj (vsaj ne v tolikšni meri), hkrati pa se boste naužili njihove pozitivne energije. One vas najbolje poznajo, znale vas bodo nasmejati in v njihovi družbi boste pozabili na vse, kar vam težkega leži na duši.

Zabavajte se

Noč v mestu, dan na obali, nakupi. Kmalu boste ugotovili, da včasih mine cel dan, ne da bi pomislili nanj, saj živite v sedanjosti in ne preteklosti. Prav to je prvi znak, da ga resnično prebolevate. Zlato pravilo te faze se glasi: za nobeno ceno ne pijte in kličite. Njega. Po telefonu. Nočete, da bi v zamegljenem razumu storili napako, ki vas bo vrnila na prvi korak.

Ne skočite takoj v novo razmerje

Nič maščevanja, nič razmerja za tolažbo, nič prenagljenega. Dajte si čas, pozabite prvo, preden začnete drugo ljubezen. Vedeli boste, kdaj je pravi trenutek za to.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)