Kako po obdobju medenih tednov ohraniti strast (nasveti parov)

Dobro je vedeti kako poskrbeti, da bo v spalnici tudi po fazi medenih tednov ostalo vroče.

7.11.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako po obdobju medenih tednov ohraniti strast (nasveti parov)

Pomen spolnosti v razmerju se razlikuje od para do para. So takšni, ki ji pripisujejo veliko vlogo in na drugi strani tisti, ki jih dejstvo, da sčasoma v spalnici zavlada mrtvilo, ne moti.

A če sodite v prvo skupino in vas je strah, da bo potem, ko bo faza medenih tednov v razmerju minila, v spalnici nastopilo zatišje, poglejte nasvete parov, ki zadeve obvladajo. Zbral jih je Cosmopolitan.

Pogovor je pomemben

"Menim, da lahko zaslugo za vselej vroč seks pripiševa dejstvu, da se o njem odkrito pogovarjava in govoriva o tem, kaj nama je in kaj nama ni všeč, kje in kako bi rada premaknila meje, kakšne so najine fantazije in podobno.

Dobro veva, da se lahko o vseh seksualnih temah odkrito pogovarjava in da ne bo nihče nikogar obsojal. S tem zadeve ohranjava zanimive," Betty.

Ljubezen in spolna kompatibilnost

"Šest let sva v zvezi in pri naju je še vedno živahno. Mislim, da sploh nikoli nisva bila v fazi medenih tednov, morda pa sva še vedno v njej. Takoj, ko sva se spoznala, je med nama nastala močna povezava, bila je prisotna kemija in seks je vse od tedaj čudovit.

Mislim, da to, da sva še vedno zaljubljena, pomaga, poleg tega sva spolno kompatibilna in imava podobna libida, zanimajo naju podobne stvari in seveda se o seksu brez zadržkov pogovarjava. Za naju je spolnost zabava, tehnika sproščanja in rada se ji čim pogosteje predajava," Lena.

 

Ne čakajte, temveč ukrepajte

"Moj nasvet je preprost: ne čakajte, da se bodo zadeve v spalnici zgodile same od sebe temveč poskrbite, da se bodo zgodile. Ter bodite odprti za novosti in se ne omejujte s tem, kaj je prav in kaj narobe." Nicky.

Ne prepustite se toku

"Tako kot za vse druge vidike zveze, tudi za spolnost velja, da potrebuje nego in pozornosti. Če se vanjo prikrade rutina, se o tem pogovorita. Obstajajo knjige, ki jih lahko prebereta, revije, zgodbice za odrasle, pornografija ter še veliko drugih pripomočkov, v katerih lahko nadeta navdih." Stella.

Vedno novi načini

"Vsak par je zgodba zase. Nekaterim ni nikoli dolgčas, a če se pri vaju to zgodi, brez skrbi. Poiščita stvari, ki vaju bodo oba vznemirjale. Denimo erotične igračke, igranje vlog in podobno." Bethany.

Poreden seks in reševanje težav

"Imam močan libido in poznam kar nekaj porednih prijemov. Ljubim moža, ki z veseljem z menoj raziskuje različne kotičke spolnega življenja. Je pozoren, ljubeč, komunikativen, darežljiv in ravno prav dominanten.

Če se v seks prikrade dolgočasje, takoj poiščeva razlog zanj: morda je to premalo porednosti, morda premalo predigre, morda so posredi hormonske težave. Skratka, ne čakava, da bi se zadrege rešile same. Skupaj sva že pet let in zadeve med nama so vedno boljše in boljše. Še vedno nisva raziskala vseh področji, ki bi jih rada, kar naju veseli, saj veva, da se lahko še veliko naučiva." Carol.

Seksi igračke

"Spoznajta se z erotičnimi igračkami. Moj dragi obvlada vibrator in z njim mi vselej pričara izjemne občutke. Tudi spontani, hitri seks je odlična zadeva za premagovanje rutine. Sploh na mestih, ki niso najbolj primerna." Connie.

Preberite še: Je to ljubezen ali ga le prežema strast

Morda vas zanima tudi: Mokro je vedno boljše (in še 6 drugih nasvetov za boljši seks)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)