5 očitnih pokazateljev prave ljubezni

So znaki, ki v odnosu brez dvoma pričajo, da je ljubezen res prava in pristna.

5.8.2019 ob 5:59 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 očitnih pokazateljev prave ljubezni

Začetna zaljubljenost. Prvi dnevi, tedni, meseci v novi zvezi. Občutki, ki vas tedaj prevevajo, so neprecenljivi, a tudi varljivi. Ob njih ni lahko presojati o tem ali je tisti, ob katerem zaigra vaše srce, res pravi. Vendar obstajajo znaki, na podlagi katerih je dokaj hitro mogoče dognati, če gre za nekaj več, kot za zaljubljenost. Kaj je tisto, kar nakazuje na trajnejšo ljubezen, razkriva Your Tango.

Cenite in spoštujete človeka, ki je ukradel vaše srce

Zaljubljeni ste, to je res. Pa tistega, ki je ukradel vaše srce tudi cenite, spoštujete, skratka, ga imate radi in vam je všeč? Na prvo žogo boste seveda odgovorili z da, a pomislite še enkrat:

vam je všeč njegov odnos do znancev, prijateljev, družine ter do onih s katerimi prihaja v stik po naključju? Vam je všeč način, kako se pogovarja z vami, kako se vas dotika in kako je videti v kratkih hlačah? Sprejemate tudi njegove malce bolj nadležne lastnosti: kako se celo večnost odloča, katero srajco bi oblekel ali kako vselej načrtuje vse zadnji hip?

Če nekoga sprejemate in spoštujete kljub lepim in manj lepim platem osebnost, če cenite še tako neznatne malenkosti in ste pripravljeni tudi kaj spregledati, potem vajina zaljubljenost nedvomno prehaja v ljubezen.

Znate uživati v času, ko sta ločena

Kadar sta zaljubljenca ločena, trpita. Ne moreta normalno delovati. Tedaj štejeta minute do ponovnega srečanja in ko se končno snideta, se znova počutita kot celota. Kadar nista drug ob drugem imata občutek, da nista popolna. Da jima ni živeti.

Dva, ki znata in zmoreta ljubiti, vesta, da čisto vsega časa vendarle ne moreta preživeti skupaj in kljub zvezi še vedno živita tudi svoje življenje. Res je, tedaj, ko nista skupaj, se pogrešata. A snidenje je vedno prijetno in tudi časa, ki ga preživita vsak po svoje se v zreli ljubezni veselita ter jima v življenju prinaša radosti.

Ne dvomite v svoja in ne v njegova čustva

V pravi ljubezni ni prostora za dvom v svoja in v čustva srčnega izbranca. V njem si nihče ne beli las z vprašanji, kot so: res želiš biti z mano, meniš, da je najina zveza napaka, bi bil raje z nekom drugim, so bile prejšnje zveze boljše in podobnimi, katerih vir je negotovost v partnerja.

Občutek varnosti in pripadnosti je v pravi ljubezni tako močan, da dvoma preprosto ni. Če se ta pojavlja, vajina zveza žal ni prerasla v pristno, trdno ljubezen.

Sebe si ne zamišljate z nikomer drugim

Tisti, ki so predani monogamni zvezi, se ne ozirajo naokoli. Pika, konec. Ne iščejo drugih morebitnih partnerjev. Ob osebi s katero so, so povem srečni in izpopolnjeni in misel na to, da bi bili z nekom drugim, je zanje nepredstavljiva.

Če pa se pogosto ujamete v razmišljanju, kako bi bilo, če bi bili s kom drugim, žal ne morete trditi, da je vaša ljubezen neomajna in trdna.

Preprosto čutite, da je to to

Pomembno je ločiti zaljubljenost od ljubezni. Zaljubljenost se kaže s povsem očitnim znakom: že samo ob misli na osebo začne srce hitreje utripati, kolena postajo mehka, z njo želite preživeti ves prosti čas. Je kot droga, brez katere ne morete živeti.

V ljubezni pa so občutki bolj podobni prijateljstvu: če ste ob dragem pomirjeni, sproščeni, se počutite varno in sprejeto, veste, da imate njegovo podporo in mu lahko vse zaupate, potem je zaljubljenost postala prava ljubezen.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)