Tako bo vajina ljubezen trajala večno

Ker lepa in večna ljubezen ne pride kar sama od sebe poglejte poti, ki do nje pripeljejo.

4.1.2022 ob 5:01 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tako bo vajina ljubezen trajala večno

Zaljubljenim se zdi vse mogoče. Tudi to, da ljubezen traja večno. V resnici lahko, a za to se je treba malo potruditi. Kako si zagotoviti neskončno ljubezen? Espresso Comunication niza 19 poti, ki vodjo do nje.

Govorita si in se poslušajta

Pari, ki ostanejo skupaj, imajo vsaj eno močno plat in ta je komunikacija. Oni si povedo in zaupajo vse, se poslušajo, spoštujejo in upoštevajo izrečene besede.

Ustvarita čisto svojo rutino

Da, res je, povsod poslušate in berete, kako je rutini treba ubežati. A ne vedno. Kajti dejanja, ki tvorijo čisto vajino rutino so tista, ki pripomorejo k lepi in dolgi ljubezni.

Pa naj jo sestavljajo obvezen poljub, preden se zjutraj poslovita, filmski večer ob petkih, kosilo pri mami ali tašči ob nedeljah, skratka, kar koli, le da je samo vajino, se periodično ponavlja in odgovarja obema.

Skupaj hodita ven

Na obiske muzejev, v kino, v restavracijo, gledališče. Skupaj tecita ali kolesarita, skupaj počnita stvari, ki jih imata rada in niso povezana z gospodinjstvom, delom ali družino.

Tudi če imata otroke, jih vsaj za par ur na teden zaupajta nekomu v varstvo in nekaj počnita brez njih. Verjemita, na dolgi rok zadeva obrodi sadove.

Pohvalita drug drugega

Videz, besede, dejanje, pozornost ... Pohvale so posebna začimba odnosa, saj z njimi drug drugemu sporočata, da se cenita in se ne jemljeta kot sama po sebi umevna.

Ohranita samo svoje dejavnosti

Prav je, da stvari počneta skupaj kot par, a prav je tudi, da imata nekaj vsak samo zase. Čisto vajini hobiji so pomembni ne glede na to, da sta v razmerju. Kajti včasih se morata drug od drugega malo odmakniti, saj na takšen način delujeta dolgi zvezi v prid.

Načrtujta izlet (ali potovanje)

Naj traja en dan, pol dneva ali cel mesec, skupno načrtovanje izletov ali potovanj vaju bo povezalo še preden bosta sploh sedla na letalo, v avto ali na kolo.

Da o skupnih izkušnjah, ki jih bosta nabirala na poti  in njihovih pozitivnih učinkih na odnos sploh ne izgubljamo besed.

Pokažita ljubezen

Kakšna romantična gesta kar tako, poljub brez pričakovanja, iskren objem, topla beseda. Vse to so drobna dejanja prijaznosti in naklonjenosti, ki še kako krepijo ljubezen in odnos.

Vzemita si čas drug za drugega

Ne gleda ena to, kako zaposlena sta in koliko obveznosti vaju čaka, vedno si vzemita čas za pogovor, za skupen obrok, za kratek sprehod ali zgolj za počitek na kavču.

Po sporu zgladita zadeve

Nerealno je pričakovati, da se nikoli ne bosta sprla. A po vsakem sporu morata zadeve zgladiti, poiskati razloge za konflikt, jih odpraviti ter oditi naprej brez vračanja v preteklost, brez očitkov in brez zamer.

Poskušajta nekaj novega

Prav je, da ima vsak svoje hobije, a kljub temu najdita tudi takšnega, ki bo skupen obema. Naj bo za oba nov, skupaj se spoznavajta z njim ga odkrivajta, uživajta v dosežkih ter se spodbujajta, ko ne bo šlo najbolje.

Bodita ekipa

Tudi če tedaj, ko sta sama, nista vedno na istih bregovih, v družbi in v širši družini vedno delujta kot tesno povezana ekipa.

Omislita si skupen projekt

Lahko je to prenova stanovanja, preureditev vrta, vzgajanje drevja ali vzgajanje hišnega ljubljenčka. Imejta nekaj, kar vaju bo povezalo ne samo kot zaljubljenca, temveč tudi kot ustvarjalca in v napredku česar bosta vedno lahko uživala.

Podpirajta se

Vedno in povsod. Naj bo zadeva še tako brezupna, stojta si ob strani in bodita drug za drugega največja spodbudnika.

Skupaj se smejta

Smeh sprošča, blaži napetost, pomaga premagovati izzive, s smehom je vse lepše. Tudi tedaj, ko se zadeve postavljajo na glavo, jih vsaj skušajta premagovati s smehom in humorjem.

Spoštujta se

Brez spoštovanja žal ne bo šlo. Zato spoštujta sebe, drug drugega in spoštujta vajin odnos kar pomeni, da ne počnita ničesar, s čimer bi ga lahko ogrozila.

Skrbita drug za drugega

Ter za vajino dobro počutje, vsak dan se vprašajta, kakšen je bil vajin dan, kaj ga je polepšalo, kaj ga je pokvarilo, kateri so bili njegovi vrhunci in kateri največji padci. Iskrena skrbnost je še ena pot do trajne in dolge ljubezni.

Presenečajta se

Kar tako, brez posebnih priložnostih se nagrajujta s stvarmi, ki drug drugemu prinašajo veliko veselja. Ni treba, da gre za velika dejanja, tudi tu, tako kot praviloma povsod v življenju, štejejo malenkosti.

Izogibajta se ljubosumju

Ljubosumje načne še tako lep odnos. Ljubezen ne more temeljiti na tako destruktivnem čustvu, kot je ljubosumje. Če dvomite, vprašajte in sprejmite odgovor. Nikoli pa ne dopustite, da bi mala zelena pošast zavladala v vajini zvezi.

Obožujta drug drugega

Povejta si, da sta si všeč, da se cenita, spoštujete, da se še vedno privlačita in da sta ponosna drug na drugega. Besede in dejanja, ki izražajo te občutke, so zagotovo temeljna sestavina vsakega intimnega odnosa in le z njimi ta lahko raste. Obojestransko oboževanje je gonila sila ljubezni.

Preberite še: 17 stvari, za katere vas pri seksu ne sme biti sram

Morda vas zanima tudi: Štiri vprašanja o bivših, ki mu jih morate zastaviti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)