Kako mi je afera rešila zvezo (osebna izpoved)

V dokaz, da afera ni vedno usodna za razmerje, je pripoved ženske, ki ji je prav skok čez plot pomagal ohraniti zvezo.

15.12.2021 ob 5:05 | Foto: Katarzyna Bialasiewicz/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako mi je afera rešila zvezo (osebna izpoved)

Afera, prevara, skok čez plot … vseeno je, kako dejanje nezvestobe imenujemo, dejstvo je, da ta ne pomeni vedno konca zveze. V dokaz temu govori izkušnja kolumnistke časopisa The Sun Georgette Culley, ki je v iskreni izpovedi zapisala, da ji je afera rešila odnos. Takole opisuje svojo zgodbo:

"Ko sem partnerju priznala afero sem bila prepričana, da je to najin konec. Vendar ne, dejansko je prav moj skok čez plot in priznanje tega najino zvezo rešilo.

Tako kot večina dolgoletnih parov sva zapadla v rutino in se ujela v kolesje dolgočasja. Skok čez plot pa nama je omogočil, da sva bila drug do drugega iskrena na neomejen način."

Zakaj je sploh varala?

Do prevare v prvi vrsti prišlo, ker se je v zvezi počutila nevidna, občutek je imela, da jo dragi zanemarja. Tisto, kar je doma pogrešala, je poiskala drugje. Nezvestobo je sprva skrivala, potem ji vest ni več dopuščala, da bi molčala ter prišla je z resnico na dan. Priznanje pa ju ni razdvojilo, temveč, presenetljivo, zbližalo.

"Priznala sem mu, da do mojega ljubimca nisem gojila globokih čustev, temveč sem zgolj uživala v njegovi pozornosti. Izpostavila sem nekatere podrobnosti glede seksa na drugi strani plota, kajti menim, da je, ko gre za čustva, popolna odkritost najboljši način za reševanje težav," je dodal in nadaljevala: 

 

"Pri tem sem opozorila tudi na težave, ki sva se jim s partnerjem dolgo izogibala, se o njih nisva pogovarjala in jih nisva reševala. Najin seks je še tedaj, ko je do njega prišlo, postajal dolgočasen in dejstvo je, da sva bolj, kot na ljubimca, spominjala na sostanovalca."

Kaj pa njegov odziv?

"Da, bil je jezen name. Razočaran in potrebovala sva kar nekaj časa, da sem znova pridobila njegovo zaupanje. A na koncu je zmagalo dejstvo, da večina prešuštnikov po naravi ni slabih. To so (smo) praviloma dobri ljudje, ki so (smo) storili napako. Za dobro ali slabo razmerje sta vedno potrebna dva. In čeprav je bilo moje dejanje napačno, tudi njegovo obnašanje ni bilo vedno vredno pohvale," je pojasnila avtorica.

"Ko sem prišla z besedo končno na dan, sva odkrivala najine napake. Začela sva se več pogovarjati, več časa sva začela posvečati drug drugemu. Znova sva začela skupaj obiskovati različne prireditve, zabave, začela sva se spogledovati kot tedaj, ko sva bila sveže zaljubljena.

Tudi najin seks se je izboljšal, zgodilo se je, da sva seksala tudi po trikrat na dan. Bilo je, kot bi se vrnila na najin začetek," je priznala Georgette in dodala, da sta postala drug do drugega bolj odprta ter iskrena, kar je, naj se sliši še tako neobičajno, zagotovil prav njen skok čez plot.

Povzeto po časopisu The Sun

Preberite še: Odpeljala sem ga v spalnico, ni se upiral … odkrite pripovedi prešuštnic

Morda vas zanima tudi: Kdo najpogosteje vara? Prvorojenci, lastniki nepremičnin ...


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)