10 dejstev o orgazmu, ki jih ne poznate

Kdo jih doživlja najpogosteje in kdo v postelji ni vedno pošten.

27.6.2019 ob 4:10

zveza_ljubezen_seks_zenska_moski_razmerje1.jpg

Orgazem. Pogosto tema takšnih in drugačnih debat, najbolj zaželen cilj v postelji, za nekatere dejstvo, za druge zgolj sanje in še vedno zavit v tančico skrivnosti. O njem namreč nihče ne ve čisto vsega. Morda so tudi vam sledeča dejstva o spolnem vrhuncu še nepoznana.

Najpogosteje ga doživijo Norvežani

Tako je vsaj pokazala študija pojdeta LELO, vodilnega proizvajalca igračk za odrasle, ki jo povzema britanski The Sun. 35 odstotkov prebivalcev te države je zagotovilo, da vrhunec doživljajo vsak dan, kar je veliko več od povprečja znotraj drugih državnih meja.

Najboljši so po 36. letu

Čeprav je libido na višku nekaj let prej, so orgazmi najizrazitejši in najverjetnejši tedaj, ko posamezniki že zakorakajo globoko v trideseta leta. Najboljše torej morda šele prihaja.

Neuspeh na delu je kaj lahko povezan z mrtvilom v postelji

Posamezniki, ki redkeje doživljajo spolne vrhunce, so živčni, razdražljivi in nezadovoljni, njihova koncentracija je nizka, zato jim gre delo slabše od rok kot tistim, ki v postelji večkrat uživajo. Pozitivni učinki orgazma na storilnost so namreč opazni še celih 24 ur.

Ženske na slabšem

Le 15 odstotkov žensk vrhunec doživi med vsakim spolnim odnosom. Moških, ki ga doživijo vselej, je veliko več. In sicer kar 56 odstotkov.

Eni glasni, drugi tihi

34,7 odstotkov Avstralcev je izjavilo, da so med spolnim odnosom zelo tihi. 65 odstotkov Brazilcev trdi, da so med orgazmom izjemno glasni.

Najbolj vroči poklici

Tisti, ki se ukvarjajo s politiko, so na splošno bolj strastni in pogosteje doživljajo zaporedne vrhunce v primerjavi z ljudmi v drugih poklicih, piše Glamour.

Ne igrajo samo ženske

Nasprotno. Kar 37 odstotkov moških, ki so sodelovali v eni od na to temo izvedenih študiji je izjavilo, da so že zaigrali orgazem. Kot glavne razloge so navedli opitost, zavedanje, da vrhunca ne bo ter tudi ne uživanje v seksu.

Rdečelaske na boljšem

Rdečelaske okušajo največ spolnih viškov, sledijo jim plavolaske, so pokazale študije.

Mlajše generacije na slabšem

Milenijci so v primerjavi z njihovimi starši na slabšem. V povprečju namreč doživijo 12 odstotkov manj orgazmov, kot so jih v njihovih letih njihovi predniki.

Tudi tehnološki zagnanci

Stereotipom navkljub, so zaposleni v podjetjih, ki se ukvarjajo z razvojem novih računalniških tehnologij, v postelji zelo vroči in domiselni. Po naravi so računalniški zagnanci radovedni, veliko časa preživijo na internetu, gledajo pornografijo, zbirajo informacije in ob pravi priložnosti uporabijo osvojeno znanje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 stvari, ki jih srečni pari počnejo vsak dan ALI: Sreča v ljubezni zapisana v genih? Takole pravijo znansveniki ...

Priporočamo tudi: Je to res najboljši način kuhanja krompirja? in Londončane bo osupnil neskončni bazen s podmornico


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)