Seks v hotelu in druge poti do srečne zveze

Obstajajo dejanja, ki bi jih v prid dolge in srečne zveze moral v življenje vključiti vsak par.

9.11.2019 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Seks v hotelu in druge poti do srečne zveze

V poplavi novic o ločitvah, razhodih in ljubezenskih zdrahah zveznikov ali običajnih smrtnikov se marsikdo upravičeno sprašuje, če je sploh mogoče osnovati skladno ter uspešno zvezo. In odgovor nanj se glasi: je. Kajti roko na srce, obstaja tudi veliko parov, ki so srečni, le da so ti za razliko od onih, ki so v središču ljubezenske drame, deležni manjše pozornosti.

Kako pa jim uspeva ohranjati lepo razmerje? Imajo preprosto srečo ali v prid temu počno kaj posebnega? Kot piše Your Tango, srečna zveza nikoli ni samo po sebi umevna. Njej v prid se je vedno treba truditi in poznati dejanja, ki do nje vodijo. Katera zagotovo tlakujejo pot do dolgega, uspešnega intimnega odnosa?

Pogovor, pogovor, pogovor

Vsak svetovalec za razmerja, terapevt ali spolni terapevt ima enak nasvet: treba se je pogovarjati. Odkrit pogovor, izražanje želja, pričakovanj, strahov, pohval, odobravanja vse to in še več zaobjema komunikacija, ki je nepogrešljiva sestavina zveze.

V zdravem razmerju partnerja govorita in poslušata ter upoštevata drug drugega. Ni nujno, da se strinjata, se pa trudita slišati povedano in na zadeve pogledati tudi z druge strani ter tako razumeti sočloveka in njegovo stališče.

Včasih pojdita jezna spat

Čeprav ste že neštetokrat slišali, da nikoli ne smeta jezna leči k počitku, obstajajo tudi izjeme.

 

Kajti če vama večer ne nameni rešitve zadrege, jo je včasih dobro prespati in zjutraj s svežo energijo, uspavanimi negativnimi čustvi, spočitimi možgani in jasnejšimi mislimi najti kompromis, ki ga dan poprej nista uspela doseči.

Pazita na besede

Besede lahko bolijo bolj kot udarci in je, ne glede na to, kako jezni in razočarani ste, treba izbirati prave. Takšne, ki ne zadajajo globokih ran, z njimi ne ponižujete, ne žalite in ne zmerjate.

Zato pazita, kaj govorita drug drugemu in tudi, kaj povesta drug o drugemu. Tisto, kar govorite o dragem tedaj, ko ki ga ni v vaši bližini, veliko pove o vas samih in o vajinemu odnosu.

Pozabita na večer za zmenek in si raje privoščita seks v hotelu

Zmenki, čeprav sta že dolgo par, so seveda čudovit pripomoček za ohranjanje romantike, a roko na srce, po napornem dnevu zanje velikokrat nimata ne volje in ne energije.

Veliko boljša rešitev v tem primeru je  seks. V hotelu. Kjer sta samo vidva, vaju nihče ne moti, kjer je okolje drugačno, strasti pa bolj živahne, kot v domači spalnici.

Malenkosti štejejo

Majhna dejanja imajo velik učinek. Denimo klic kar tako, pomoč pri opravilih, nakup najljubše čokolade brez razloga, ljubezensko pismo, sporočilce s šminko, vroč poljub brez posebnega namena … saj ste dojeli, kajne?

Odklopita se

Nič ni bolj nadležnega kot zrenje v telefon medtem, ko vam dragi nekaj govori. Ter seveda obratno. Zato se tedaj, ko skupaj preživljata čas, odklopita in se povsem posvetita drug drugemu.

Še nekaj konkretnih nasvetov za moške. Nanizale so jih ženske, ki so sodelovale v anketi omenjenega portala. Takole so odgovorile na vprašanje, s čim jih dragi najbolj osreči:

  • Tako da posluša, ne rešuje pa njenih težav.
  • Vadi.
  • Ji prepusti daljinski upravljalnik
  • Dojema, da je ona ženska, ne samo žena in mama.

In s čim ona osreči njega?

  • Tako da pove, kaj bi rada in kaj pričakuje.
  • Dojema, da ljudje ljubezen izražajo na različne načine.
  • Pohvali njegov uspeh. Ponos in odobravanje življenjske sopotnice sta zanj zelo pomembna.
  • Tako da ona prepozna njegov trud, s katerim želi doseči, da bi bila srečna.

Preberite še: Presenetljivo: To je skupno parom z izjemnim seksom

Morda vas zanima tudi: 10 zlatih pravil, ki jih je dobro poznati, če sta sveže zaljubljena


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)