Sedem pasti poletnega seksa

Čeprav se zdi, da je poleti dovoljeno več, previdnost pri seksu v vročih dneh ni odveč.

11.8.2020 ob 5:30 | Foto: Ilyaska/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sedem pasti poletnega seksa

Poletje je vroče v vseh pogledih. Ne samo, ker nas grejejo sončni žarki, za dodobra naelektreno ozračje poskrbijo tudi vroča telesa ter prav takšni pogledi.

Da, poletje je seksi in seks v vročih dneh je vznemerljiv ter ponuja nešteto priložnosti za premikanje meja. Pa vendar pozor, tudi ko so strasti res razgrete, ne gre pozabiti na varnost. Ta je vendarle vedno na prvem mestu. Zato Women's Health opozarja na pasti poletnega seksa in navaja, čemu se je med njim priporočljivo odpovedati.

Kondomov ne puščajte v avtomobilu

Ker se zavedate, da je zaščita pomembna tako z vidika zdravja kot z vidika preprečevanja nosečnosti, imate primerno zalogo kondomov. Pohvalno, vendar ni dovolj le to, da ste z njimi dodobra založeni, pomembno je tudi, kako z njimi ravnate. Eno od opozoril se glasi: ne puščajte jih v avtomobilu.

"Pod vplivom visokih temperatur se lahko poškoduje material, iz katerega so zdelani in zato ne bodo več učinkoviti," opozarja ginekologinja Alyssa Dweck.

Seksu na prostem se ne prepuščajte kjerkoli

Razumemo: ko vaju prevzamejo strasti, bi jih najraje potešila kar na licu mesta. Sploh, če sta malo umaknjena od oči javnosti. Poletje je kot nalašč za seks na prostem.

A preden udejanjita namero se prepričajta, kakšna podlaga vama je na voljo. Nočeta namreč biti izpostavljena mrčesu ali strupenim rastlinam. Tudi premočno sonce vama ne bo koristilo. Zagotovo si ne želita, da bi bile sončne opekline ena od posledic  poletne avanture.

Ne seksajta v vodi

Še ena mamljiva ideja: nežni morski valovi, hladna rečna voda ali prijeten bazen. Seks v vodi je pač pogosta želja parov, a v resnici ni tako nedolžen, kot se zdi: ker voda izpira naravni lubrikant, lahko pride do poškodb intimnih organov, prav tako poveča tveganje za nekatere spolne bolezni.

Da ne omenjamo še višjega tveganja za okužbe sečil. Skratka, veliko je dejavnikov, ki mu ne govorijo v prid.

Ne ustrašite se malo znoja

Že tako je vroče, ko pa se dve telesi ujameta v strasten objem, vročina še naraste, s tem pa začne iz znojnic kapljati znoj. Nič hudega. V resnici prav ta lahko pripomore k boljši spolni izkušnji.

Z znojem se namreč sproščajo tudi feromoni, ki krepijo libido in zaradi katerih sta drug za drugega prav posebej privlačna.

Ne pozabite na hidratacijo

Ker je poleti primerna hidratacija posebej ključna, ker je seks nekakšna telesna aktivnost in ker nočeta, da bi zaradi žeje omagala, se preden se spustita v akcijo, dobro odžejajta. Dodaten kozarec vode na dosegu roke tudi ne bo odveč.

Ne hitita

Vzemita si dovolj časa za uresničitev seksi načrta. Ne glede na to, kje se vrši. Kajti že brez naglice je dovolj vroče. Sploh pa počasen seks tako moškim kot ženskam prinaša več zadovoljstva, kot hiter intimni akt.

Ne strezite pijače s telesa

Saj veste, kako gre: malo alkoholne pijače na popek razgretega telesa, dragi pa jo popije z njega. Ali ste v tisti, ki si na takšen način privošči kapljico ali dve.

Vendar pa zlasti tekila v kombinaciji z limono lahko na koži povzroči resne izpuščaje, ki so zaradi vročega sonca ter prav takšnega ozračja še verjetnejši. Torej ne ravno seksi ter tudi ne zdrave posledice.

Preberite še: To so veščine super ljubimca

Morda vas zanima tudi: Osem korakov do odličnega seksa v šotoru


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)