Sedem odličnih razlogov za več seksa

Čeprav jih najbrž sploh ne potrebuješ.

15.3.2018 ob 1:20

vec_micna.jpg

Nobenega dvoma ni, da velikokrat razmišljaš o seksu. In v tem ni prav nič slabega. Kot tudi ni nič slabega, če si ga z dragim velikokrat privoščita. Kajti seks je dobra stvar in dobrih stvari ni nikoli preveč. Poglej si sedem razlogov za še več intimnih stikov.

Orgazem na dan drži zdravnika stran

Obstaja nešteto znanstveno dokazanih pozitivnih vplivov seksa na zdravje, so zapisali na portalu Pop Sugar. Ta namreč krepi odpornost, skrbi za močne mišice, izboljšuje spanec ter niža tveganje za srčne bolezni.

Seks zbližuje partnerja

Seks z nekom, ki ga ljubiš, je čustveno in psihično intenzivno dejanje. Kadar doživiš orgazem, tvoje telo preplavi hormon oksitocin, ta je zaslužen za tesnejšo povezavo med tabo in tvojim dragim. 

Dober seks za lepo kožo

Si vedela, da si zaradi seksa lepša? Strokovnjaki pravijo, da je za to zaslužen krvni pretok, ki se med spolnim odnosom pospeši, dodatni kisik, ki ob tem pride v tvojo kožo pa ji zagotavlja zdrav, sijoč videz. Prav tako kot vadba, seks pripomore še k uravnavanju hormonov in s tem poskrbi za lepo polt, saj spodbuja zdravljenje aken.

Višja samozavest

Kadar veš, da si te nekdo želi in ga vzburjaš, v tebi naraste samozavest, kajti ob tem dejstvu se sama sebi zdiš privlačna, lepa in poželjiva. Počutiš se dobro, tvoj dragi se počuti dobro in vse je odlično.

Seks skrajša menstruacijo in blaži menstrualne krče

Deluje nekako takole: med orgazmom se maternica krči, kar že veš. Morda pa nisi vedela, da se s krčenjem iz nje izloča več menstrualne krvi, kar pomeni da bo menstruacija, če se boš seksu predala med njo, krajša. In zaradi koktejla hormonov, ki se med njim sproščajo, bodo krči, ki te pestijo, blažji.

Seks blaži napetost

Med telesno ljubeznijo se, tako kot med vadbo, sproščajo endorfini. Ti so zaslužni za blaženje napetosti, za premagovanje stresa, za boljše počutje, za izrazite občutke sreče. Srečnejša, kot bosta, manj bo med vama napetosti in bolj bosta uživala v družbi drug drugega. Skratka, seks je najboljši antidepresiv in zakonski terapevt ob enem.

Zaradi orgazmov boš pametnejša

Prav si prebrala. Študije so pokazale, da orgazem pospešuje pretok krvi, s tem tudi v možgane pride več kisika in hranljivih snovi, ti zato delujejo bolje. Prav s pomočjo telesne ljubezni boš lažje kos takšnim in drugačnim miselnim nalogam, kar je več kot odlično.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)