Sedem korakov do odličnega (ne samo dobrega) seksa

Ker je dobro vedno lahko še boljše je pametno upoštevati nasvete, ki pripeljejo do odličnega seksa.

13.12.2019 ob 5:25 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sedem korakov do odličnega (ne samo dobrega) seksa

Vseeno je, ali se s spolnim življenjem komaj spoznavate ali veščine med rjuhami že dodobra obvladate, namigi, ki pripeljejo do še boljšega intimnega akta, niso nikoli odveč. In pametno jih je upoštevati, kajti zakaj bi nekaj bilo dobro, če je lahko odlično?

Poglejte, kaj v prid nadgrajevanja znanja ter sposobnosti na tem področju svetuje Your Tango. In seveda upoštevajte.

Pozabite na prizore iz filmov

V kolikor bodo prizori iz filmov vaša glavna ali celo edina zakladnica znanja, boste obsojeni na porazen seks.

V večini seksi prizorih na filmskih platnih par prevzema neverjetna strast, ljubimca drug z drugega trgata oblačila, padeta v posteljo in po nekaj sekundah oba kričita v nasladi. Konec dejanja.

V resničnem življenju tega ne gre pričakovati. Vsaj ne vedno. Strasten, spontan seks je res dobrodošel, a pogosteje se vse skupaj odvija veliko bolj umirjeno, s predhodnim zapeljevanjem, spogledovanjem in počasnim grajenjem spolne energije. Prav je tako, kajti med vsakim intimnim odnosom igrata pričakovanje in naraščajoča napetost pomembno vlogo.

Preberite še: Sara in Tamara odkrito z Ulo: Žalostno, koliko sramu je povezano z intimo

Skratka: pozabite na prizore iz filmov in naj vajin seks ne bo hiter tek na kratke proge (kot rečeno, včasih je to sprejemljivo), temveč dolgo popotovanje, ki ustvari idealne pogoje za pričakovane občutke. Pred, med in po intimnem dejanju.

Ozavestite dejstvo, da seks ni samo penetracija

Seveda je penetracija lahko čudovita, a še zdaleč ni edini korak do seksualnega užitka. Nasprotno, kar zlasti velja za ženske. Študije kažejo, da 50 odstotkov pripadnic nežnejšega spola med njo včasih doživi orgazem, 20 odstotkov redko in pet odstotkov nikoli.

Zato je treba končno dojeti, da obstaja veliko poti do pravega cilja: saj veste, razvajanje z rokami, jezikom, igračkami še kako izboljšajo spolno življenje.

Izpopolnite predigro

Če bi res radi obvladali seks, začnite na začetku: s predigro. Kajti predpriprava je prav tako pomembna, kot samo dejanje.

Predigra ne samo, da telo in misli pripravi na tisto, kar ji sledi, temveč je lahko prijetna in zadovoljujoča, kot sam intimni akt.

Poljubi, dotiki po celem telesu, razvajanje intimnih organov z rokami, oralna in celo analna stimulacija nedvomno pripomorejo k večjemu vzburjenju in posledično k boljšemu seksu.

Sprejmite svoje golo telo

Ste tudi sami tedaj, ko ste goli, v zadregi, se obremenjujete s svojimi napakicami in se zato skrivate pod odejo ter zavračate seks pri prižgani luči?

Ne glede na to, kaj je tisto, kar v vas zbuja nelagodje: trebuh, stegna, dojke, če bi radi res uživali v seksu, pozabite na telesne proporce in sprejmite telo takšno, kot je, ga imejte radi in bodite ponosni nanj.

Preberite še: Ženske so naveličane enih in istih tehnik

Naučite se masturbirati

V kolikor bi radi okušali najboljši seks z nekom drugim, morate biti najprej deležni najboljšega seksa s samim seboj.

Kar pomeni, da je treba osvojiti tehnike masturbacije in na takšen način spoznavati dražljaje, ki vam najbolj prijajo ter vas pripeljejo do užitka, svoja znanja pa nato deliti s tistim, ki vam med rjuhami dela družbo.

Spoznajte, kako doživeti orgazem

Res je, da je vsaka ženska zgodba zase, a v večini primerov pripadnice nežnejšega spola orgazem doživijo po zaslugi stimulacije klitorisa. Nanjo torej ne pozabite niti tedaj, ko je intimni akt v polnem teku.

V nekaterih pozah je ta kot na dlani: po pasje, vi zgoraj, žlička in še bi lahko naštevali. In še nekaj: nič ne bo narobe, če vam bo do vrhunca z razvajanjem vašega gumbka pomagal on.

Odlašajte s ključnim dejanjem

Prvi trenutki penetracije so posebni: intimni in prinašajo veliko vzburjenja. A z njo ne gre hiteti. Kajti odlašanje s ključnim dejanjem gradi napetost ter pričakovanje, kopiči spolno energijo in pripomore do popolnega zaključka.

In ko penetracije končno pride, naj on vstopa počasi, centimeter za centimetrom, brez naglice ter nepotrebne hitrosti. 

Čeprav je ta včasih dobrodošla, si je za odličen seks in za vse, kar je z njim povezano, vendarle primerneje nameniti več časa.

Preberite še: Z dragim sva storila to in tako izboljšala najino spolno življenje (resnična izpoved)

Morda vas zanima tudi: 12 ovir na poti do dobrega seksa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)