Sebičnost v postelji ali kaj ženske moškim v razmerju najbolj zamerijo (osebne izpovedi)

V vsakem intimnem razmerju je kdaj ogenj v strehi, razlogi zanj so različni, nekateri prav neverjetni.

27.6.2020 ob 5:30 | Foto: Artem_Peretiatko/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sebičnost v postelji ali kaj ženske moškim v razmerju najbolj zamerijo (osebne izpovedi)

V vsakem zdravem razmerju kdaj pride do sporov in nesoglasji. Kaj pa največkrat pripelje do hude krvi in tudi zamer, so za Cosmopolitan ženske odkrile same.

Premalo skrbnosti

"Tisto, kar me je v zadnji zvezi najbolj motilo, je bilo pomanjkanje skrbnosti in pozornosti. Nikoli me ni vprašal, kako sem preživela dan. Nikoli nisem imela želje, da bi mu pripovedovala o težavah, saj sem vedno imela občutek, da ga ne zanimajo. Tudi v pogovorih se mi je zdelo, da me sploh ne posluša. Kakorkoli, je res tako težko človeka, kateremu zatrjuješ, da ga ljubiš, vprašati, kako je preživel dan? Zdi se malenkostno, a to dejanje pozornosti meni veliko pomeni," Alex, 23 let.

Premalo pomoči doma

"Do sedaj sem še v vsaki zvezi imela občutek, da sem partnerjeva mama in čistilka. Na svojih ramenih sem nosila 95 odstotkov skrbi za dom. Saj ne rečem, če sem prosila, so mi pomagali, a zrel moški bi delo moral videti sam in se ga lotiti ne da ga kdo za to prosi," Patty, 36 let.

Sebičnost v postelji

"Zase ne bi rekla, da sem zahtevna in da imam visoka pričakovanja. A če česa ne prenesem, je to sebičnost v postelji. Halo! Tudi jaz bi kdaj rada doživela orgazem!" Kitty, 27 let.

Nesposobnost sprejemanja kritike

"Vsaka odrasla oseba bi se morala zavedati, da nihče ni popoln in da je kritika kdaj na mestu ter upravičena. Meni se je večkrat v odnosih zgodilo, da sem naletela na moškega, ki je bil v svojih očeh popoln in ni prenesel graje na svoj račun. Ob takšnem partnerju sem hitro izgubila vse zanimanje," Mary, 37 let.

Premalo sočutja

"Šest let sem bila v zvezi. Končala se je, ker on ni premogel niti malo sočutja in empatije do drugih. Nikoli se ni vživel v kožo sočloveka, nikoli se ni vprašal, kako njegova dejanja vplivajo na druge. Za vse, kar je bili slabo, je bil kriv nekdo drug, nikoli ni za svoja dejanja prevzel odgovornosti. Velika izguba šestih let življenja," Betty, 26 let.

Neodločnost

"Za vsako stvar me je vprašal za dovoljenje. Če se z njim nisem strinjala, je od mene pričakoval nešteto pojasnil in utemeljitev. Na koncu tega nisem mogla več prenašati. Če me vprašaš, sprejmi moj odgovor takšnega, kot je. Ne prepričuj me, da moje mnenje ni pravo. Sploh pa mora odrasel človek odločitve znati sprejemati tudi sam," Lucy, 29 let.

Prazne obljube

"Ko nekaj obljubiš, to izpolni. Če meniš, da tega ne boš zmogel, ne obljubljaj. To je moj moto. In če se partner tega ne drži, po dveh, treh prelomljenih obljubah postane bivši," Katherine, 33 let.

Neupoštevanje mojih čustev

"Na živce mi gre, ker partner podcenjuje moja čustva. Ko mu kaj potožim mi navrže, naj bom srečna, ker imam streho nad glavo ali me prepričuje, naj vse skupaj preprosto pozabim. Jaz se do njega ne obnašam tako, vedno ga poslušam in mu skušam pomagati ali ga vsaj razumeti, malo sočutja pa pričakujem tudi v zameno. Vendar vedno dobim občutek, da mu preprosto ni mar," Karin, 27 let.

Nesoglasja izvirajo iz primarnih družin

"On je bil vzgojen zelo konzervativno, jaz zelo liberalno. Oba zagovarjava svoji primarni družini in njun način življenja, prav to pa velikokrat med nama vodi v spore, ki predstavljajo velik izziv," Lena, 24 let.

Preberite še: Roke na mednožju, neobičajna masaža in druga skrivna početja parov (resnične izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Šest opozoril, da ne bosta zmogla rešiti težav (in je razhod najboljša pot)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)