Samozadovoljevanje v dvoje? To so čudovite koristi, ki jih prinaša takšna oblika spolnosti

Obstaja vrsta dokazov, da je vzajemna masturbacija dobrodošla za vsak intimen odnos.

16.2.2019 ob 5:10

par_seksi_postelja_objem_micna.jpg

Večina masturbira tedaj, ko je sama s seboj, v varnem zavetju intime. Masturbacija ne samo, da prinaša zadovoljstvo v obliki orgazma, temveč tako kot seks pozitivno vpliva tudi na zdravje in počutje.

Kaj pa vzajemna masturbacija? Torej samozadovoljevanje v dvoje? Se kdaj dotikate medtem, ko vas partner opazuje? In obratno? Se sama kdaj v družbi drug drugega pripeljeta do orgazma?

Vzajemna masturbacija je nedvomno ena od oblik popestritve spolnega življenja, način za spoznavanja sebe in partnerja, a je kljub temu nekoliko pomaknjena v ozadje. Kar je v resnici škoda, saj tudi ta prinaša nemalo koristi. Za vaju kot posameznika in za vajino zvezo. Nekaj najočitnejših izpostavlja Cosmopolitan. Morda vaju bodo prepričale. Če tega še ne počneta.

Odlična je tedaj, ko sta za seks preutrujena

Dejstvo je, da je seks lahko dokaj naporen in včasih zanj preprosto nimata energije. A ker vesta, da se en večer brez njega hitro lahko razvleče v teden, teden pa v mesec dni nočeta, da bi utrujenost povsem nadvladala vajino spolno življenje.

Tedaj, ko sta preutrujena za akcijo v dvoje, si lahko pomagata drugače. Tako, da se drug ob drugem udobno namestita in vsak sebe po svoje pripeljeta do orgazma. Seksi, vroče in zapeljivo, hkrati pa manj naporno in prav tako zadovoljujoče. Včasih resnično prija nekaj bolj ležernega.


Je ena najboljših oblik spolnega izobraževanja

Ključ do seksualnega užitka je dobro poznavanje svojega ter partnerjevega telesa. Medtem, ko se opazujeta ter spoznavata, kateri dotiki najbolj zaležejo, se lahko veliko naučita. In to znanje naslednjič (ali še isti večer) uporabita na telesih drug drugega.


Med njo ni možnosti za prenos spolno prenosljivih okužb

Ko gre za tveganje za spolno prenosljive bolezni, je masturbacija v veliki prednosti pred penetracijo. Nimata primerne zaščite? Ni treba, da se oropata orgazma. Lahko se do njega pripeljeta sama. Pred očmi drug drugega.


Je nepogrešljiva pri zvezah na daljavo

Še ena ovira do seksa je dolga razdalja. Kar nedvomno vedo vsi, ki živijo v zvezah na daljavo. Tudi v tem primeru je več kot odlična rešitev vzajemna masturbacija. Preko spletne kamere ali s pomočjo telefona je lahko prav tako vroče, kot v živo.


Lahko ga naučite, kako uporabljati igračke

Vibratorji, umetni penisi in drugi spolni pripomočki so med masturbacijo vedno dobrodošli. Tedaj, ko se z njimi igrate brez občinstva in takrat, ko vas opazuje dragi. Ne glede na to, na katero igračko prisegate, vedno je bolj zabavno, če imate ob tem pravo družbo, ki je pripravljena spoznati vse moči seksi pripomočkov.


Skupna masturbacija je hkrati intimna in malo poredna

Vzajemna masturbacija je nedvomno način za povečanje intimnosti med partnerjema. Kajti dovoliti nekomu, da vas opazuje med njo pomeni, da mu povsem zaupate in pred njim nimate ne zadržkov ter ne predsodkov. Kar velja tudi obratno. Ima pa še eno pozitivno plat: naj bo še tako nežna in sproščujoča, vedno je hkrati malce poredna. In porednost v postelji včasih še kako prija.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kivin - preprost trik, ki žensko pripelje do orgazma v treh minutah ali pa Zato se vezani moški ne odpovedo masturbaciji

Priporočamo tudi: Seksi, vročih potez, ki jih zapeljivke res dobro poznajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)