Samozadovoljevanje: solo užitek pripelje do več užitka v dvoje

Uživate sami in uživajte v dvoje.

12.7.2017 ob 11:35

mast.jpg

Masturbacija že dolgo ni več tabu tema. Kako torej, da se še niste seznanili z vsemi njenimi pozitivnimi vplivi? Da, tudi tistimi, ki jih ima na seks v dvoje. Poglejte pet razlogov, zakaj je z njeno pomočjo življenje med rjuhami veliko veliko boljše.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku. 

Prinaša več orgazmov za oba

Več solo seans pomeni več orgazmov. Logično, kajne? A vendar ne zgolj tedaj, ko se do njih pripeljete sami. V zasebnosti svojega doma lahko po mili volji eksperimentirate, preizkušate, odkrivate, spoznavate svoje telo, dotike, načine, ritem in intenziteto, ki vam najbolj odgovarja.

In prav ta odkritja prenesete v prakso tedaj, ko imate med rjuhami družbo. Kar pomeni več možnosti za spolni višek. Vaš in njegov, saj veste, da ga vaš popoln užitek navdaja s prav posebnim veseljem, ki ga še kako zna izraziti.

PREBERI še // Dva razloga, zakaj bi morali vsak dan masturbirati

Masturbacija dviguje samozavest

Spoznavanje svojega telesa in zavedanje lastne seksualnosti ima ogromen vpliv na samozavest, kar je opazno na vseh področjih življenja, tudi na spolnem. Kot bi mignili, bodo izginili vsi strahovi, ki največkrat izvirajo iz nizke samozavesti. Misli, kot so: "Ojoj ... spet gleda mojo vagino …,"  bodo nadomestile približno takšne: "O da, to je tako prijetno!" Poleg tega se med zabavo brez družbe sproščajo endorfini, ob katerih boste še dolgo občutili vznesenost, srečo in zvrhano mero energije.

Malce samooskrbe v trenutku sprosti misli

Ste pod stresom? Masturbacija vam lahko pomaga tudi pri tem. Sprošča namreč tako misli, kot telo. Po dobrem orgazmu boste pomirjeni in neobremenjeni z malenkostmi, ki vam še pred nekaj minutami niso pustile spati. In ker boste bolj sproščeni, boste večkrat pri volj za seks v dvoje. Saj vendar veste, da je stres en največjih ubijalcev libida.

PREBERITE še // Kaj med masturbacijo počnete narobe

Je odlična vadba za vašo vagino

Z leti vagina nekoliko izgublja na svoji čvrstosti in elastičnosti, popuščajo namreč mišice njenih sten. Z redno masturbacijo pa organi tam spodaj lažje ostajajo v formi, saj se z njo krepijo mišice medeničnega dna. In močnejše, kot so te, bolj med telesno ljubeznijo v dvoje uživate tako vi, kot vaš dragi.

Bolj zdravi boste

Še en plus za vaše zdravje: samozadovoljevanje dobesedno okrepi odpornost. To pa zato, ker se med orgazmi sprošča imunoglobin, močan zaveznik močnega imunskega sistema. Zaradi njega boste zdravi, fit in vselej pripravljeni na akcijo v dvoje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)