Rdeče zastavice, ki jih na začetku zveze ne bi smeli spregledati (resnične izpovedi)

Tedaj ko odnos obvladujejo hormoni se hitro zgodi, da nekdo spregleda pokazatelje, ki zvezi ne napovedujejo lepe prihodnosti.

16.8.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Rdeče zastavice, ki jih na začetku zveze ne bi smeli spregledati (resnične izpovedi)

Na začetku je vse čudovito. Čustva so močna, odnos obvladujejo hormoni, od strasti se vse kreše in tudi če se pokaže kaj, kar nekomu ni najbolj povšeči, par temu ne namenja prave pozornosti.

Na žalost pa so rdeče zastavice z začetka razmerja največkrat krive za slab odnos ali celo za razpad zveze. Dokaz temu so izpovedi, ki so jih za Cosmpolitan podale ženske ter v njih priznale, da bi ob opozorilih, ki so jih zaradi zaljubljenosti spregledale, morale ravnati drugače. 

Neposrečen kompliment

"Vedno mi je govoril, da sem edina prava ženska, drugačna in boljša od vseh njegovih bivših. Tedaj so mi te besede božale dušo, a na koncu sem spoznala, da on na takšen način izraža prepričanje, da nobena ženska zanj ni dovolj dobra," Rebecca, 31 let.

Obupen seks

"Zavedala sem se, da se par na začetku zveze spoznava in išče poti do užitka v postelji, zato slabemu seksu sprva nisem pripisovala posebnega pomena. Ko tudi še po mesecih zveze ni upošteval mojih želja in napotkov in me nikoli ni pripeljal do orgazma sem si govorila, da seks pač ni vse. Pretvarjala sem se še naprej, sedaj sem poročena in v spalnici vselej nepotešena," Barbara, 35 let.

Hotel je zasebnost

"Ni želel, da bi najinim skupnim prijateljem povedala, da sva v razmerju. Kajti, kot je dejal, on zasebnost zelo ceni. Bilo je še več rdečih zastavic, a ko gledam nazaj, je bila ta najočitnejša. Izkazalo se je, da živi dvojno življenje in je že poročen. To sem odkrila šele po dveh letih najine zveze in skoraj doživela živčni zlom," Tina, 29 let.

Nisem ga zanimala

"Na prvem in na naslednjih zmenkih me nikoli ni vprašal ničesar o meni. Vedno je govoril le on. Mislila sem si, da je pač nervozen. A ni bil nervozen, bil je egocentričen," Natalie, 27 let.

Ekstremno ljubosumje

"Bil je romantičen in očarljiv, sčasoma pa me je začel obtoževati, da se spogledujem z drugimi in da ga varam. Njegove obtožbe so bile vedno hujše, zanje pa ni bila kriva nizka samozavest, temveč nekaj drugega:  po nekaj mesecih sem ugotovila, da je poročen in da sem druga ženska jaz. Očitno me je sodil po sebi," Lucy, 24 let.

Prikrit rasizem

"Ko mi je prvič rekel: nisem rasist, vendar … prešinilo me je: on je rasist," Nora, 26 let.

Dušil me je

"Ves čas je hotel preživeti z mano. Po njegovem naj bi pretrgala vse stike z drugimi. Celo z družino. Če pomislim nazaj, bi rekla, da je bil psihopat," Maya, 35let.

Zankanje negativnih čustev

"Njegova nesposobnost in nepripravljenost izražanja negativnih čustev, nepripravljenost soočati se s težavami. Posledično sem začela zanemarjati sebe in svoje potrebe saj je pričakoval, da bom ob njem vedno igrala nasmejano, srečno in povsem zadovoljno bitje," Betty, 23 let.

Nesramnost do mame

"Ko sem videla, kako nespoštljiv in nesramen je do mame, ki ga je praktično sama vzgojila, sem vedela, da z njim ne bi mogla živeti," Caren, 27let.

Nesramni prijatelji

"Če so prijatelji, s katerimi se druži kreteni, je kreten tudi on. Drugače se obnaša le zato, ker je ob svoji izvoljenki. Pri meni se je to izkazalo v praksi, čeprav sem se vedno prepričevala, da on pa že ni takšen, kot so njegovi kolegi," Stella, 23 let.

Brez prijateljev

"Če moški nima svoje družbe, prijateljev, s katerim bi se zabaval in preživljal prosti čas, ne razmišljam o razmerju z njim. Enkrat sem namreč bila v zvezi s takšnim in na koncu se je moralo vse vrteti okoli njega, saj je odgovornost za svojo srečo in zabavo položil v moje roke. Odrasel moški mora imeti krog ljudi, s katerimi se rad druži. Moje mnenje, ki ga ne bi nikoli spremenila,"Lotty, 25 let.

Preberite še: Šest opozoril, da ste le korak od prevare

Morda vas zanima tudi: Tega zaljubljen moški nikoli ne počne


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)