Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

Izpoved ženske, ki je s tem, ko je našla srečo v ljubezni, ostala brez prijateljice.

16.5.2022 ob 8:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

Življenje in ljubezen pišeta nešteto zanimivih zgodb. Eno takšnih je za Daily Mail zaupala anonimna avtorica, ki je srečo našla v objemu moškega. A ne katerega koli, temveč v veliki ljubezni svoje prijateljice.

Kako se je zgodba začela, nadaljevala in končala? To je njena pripoved:

"Moja prijateljica Kate je razumna ter ni pretirano posesivna ženska. Če bi se zaljubila v katerega koli drugega njenega bivšega, bi ji brez težave dejala: "Hej, veš, kdo je moj novi fant? Tvoj bivši!"

A moški, v katerega sem se zaljubila, ni bil le njen nekdanji srčni izbranec. Bil je njen zaročenec, ljubezen njenega življenja. Ko jo je zapusti, je bila povsem obupana. Kot njena najboljša prijateljica sem jo tolažila, ji brisala solze, ko je jokala, jo poslušala in podpirala na vse možne načine.

Šele po dolgih mesecih je lahko znova zadihala in začela živeti kolikor toliko normalno. Njeno srce je bilo res zlomljeno. On mi je kasneje povedal, da v njunem odnosu ni bilo več strasti in da se mu je zdela najboljša pot ta, da ga konča.

Kate je sedaj v drugem razmerju, z zelo prijetnim moškim vendar menim, da do bivšega še vedno ni povsem ravnodušna.

Še ko sta bila par, sem se z njim vedno dobro razumela. Zdel se mi je privlačen, zabaven, a ker je bil zaročenec moje prijateljice sem se dobro zavedala, da je zame prepovedan sadež. Nikoli se nisva niti spogledovala.

Ko sta se razšla, mi je poslal sporočilo, v katerem je zapisal, da upa, da bo z njo vse v redu in da bom poskrbela zanjo. Obljubila sem mu, da je ne bom razočarala in mu zaželela vse najlepše v življenju. Po njunem razhodu ga nisem dolgo videla, srečala sva se na koncertu osem mesecev pozneje. Presenečena sem bila, kako dobro je bil videti.

Pogovarjala sva se, nekaj sva spila, po kakšnih dveh urah pa me je začela razjedati slaba vest in rekla sem mu, da nisem prepričana, da bi bila Kate navdušena nad tem, da se tako dolgo se pogovarjava.

Pogledal me je in mi rekel: "Nisem več s Kate in res uživam v klepetu s teboj."

Tedaj bi morala oditi, saj je bil to prvi znak, da se med nama nekaj dogaja. Da nisva samo prijatelja, ki obujata spomine.

A nisem odšla. V resnici mi je bil všeč. Samska sem bila tri leta, bila sem osamljena in že leta nisem spoznala nikogar, ki bi me res privlačil. Kate je do tedaj že spoznala novega fanta.

Bila sem opita, on je bil opit, bila sva stara prijatelja in zgodilo se je neizbežno: odšla sva k meni in spala skupaj. Ko sem zjutraj odprla oči sem dojela, kaj sem storila. Obšla me je krivda in prepričana sem bila, da bo on dejanje obžaloval.

Motila sem se. Tesno me je objemal in mi govoril, da si je že dolgo želel tega. Priznal mi je, da se je po razhodu s Kate velikokrat poigraval z mislijo, da bi me poklical, vendar me ni hotel postavljati v neprijeten položaj.

Prišlo mi je na misel, da to ni bil le seks za eno noč in da bom zadevo težko prikrila. Bila sem razdvojena: Kate je bila moja najboljša prijateljica, a tu je bil moški, ki me je privlačil, me dobro poznal, želel je biti z menoj in je razmišljal o prihodnost z mano. Imela sem 37 let in želela sem si otrok.

Pa vendar … bivši prijateljice naj bi bil prepovedani sadež. Sploh bivši zaročenec in njena velika ljubezen, zlomil ji je srce, najbrž je bila še vedno zaljubljena vanj.

Ter na drugi strani … njuna zveza je bila končana, ona je šla naprej, tehnično gledano, nisem počela nič slabega.

Vedela sem, da bo najina zveza med mano in Kate vnesla razkol. Zame je bila edina možnost, preden se pogovorim z njo in najin odnos postavim na kocko videti, kako resno misli on. Približno dva meseca sva se sestajala na skrivaj in nikomur nisva povedala za najino zvezo.

Stalno sem se spraševala: Sem prepričana v to? Lahko bi izgubila vse. A on je moja sorodna duša in ne predstavljam si življenja brez njega. Vendar … skupaj sva komaj šest tednov. Večina zaljubljencev se sprva počuti tako. Skratka, nešteto dvomov in vprašaj se mi je porajalo dokler … naju Kate ni nekega dne zasačila: nenapovedano se je oglasila pri meni in pred hišo videla njegov avto.

Videla sem jo, ko je prihajala, se za trenutek ustavila ob avtomobilu, nesmiselno se je bilo pretvarjati in povabila sem jo naprej. Nikoli ne bom pozabila njenega pogleda, ko naju je zagledala drug ob drugem. V njem je bilo toliko čustev: šok, bolečina, bes, izdaja, gnus …

Samo pogledala naju je, mi rekla, naj je nikoli več ne kličem, se obrnila in odšla.

To je bilo to.

Stekla sem za njo, odšla do njene hiše, govorila z njenimi prijatelji, mamo, fantom. Napisala sem ji nešteto mailov in pisem na papirju. Neštetokrat sem se ji opravičila in ji hotela razložiti, da to ni bilo namenoma, da se je pač samo zgodilo. Nikoli mi ni odgovorila in dvomim, da mi kdaj bo.

Sprašujem se, če bi bilo drugače, če bi ji povedala prej. Na koncu sem izgubila prijateljico, vendar sem dobila moža. Absolutno se je izplačalo, a slaba vest je še vedno prisotna."

Preberite še: Ko sva se poročila, je nisem ljubil (resnična izpoved)

Morda vas zanima tudi: Pozor, to ni ljubezen to je patološko ljubosumje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)